Ultimele amenințări ale lui Vladimir Putin. „Va fi ștearsă de pe fața Pământului”. La cine se referă liderul rus

Mihnea Tălău 09.12.2022, 20:06
Ultimele amenințări ale lui Vladimir Putin. „Va fi ștearsă de pe fața Pământului”. La cine se referă liderul rus

Kremlinul trece la amenințări fățișe. Președintele rus Vladimir Putin a promis că orice țară care îndrăznește să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața pământului”.

Rusia amenință că va răspunde în forță în cazul în care ar fi atacată

El a afirmat că Rusia nu are mandat pentru a lansa un prim atac nuclear preventiv, dar că armele hipersonice avansate ale Moscovei ar asigura că Rusia ar putea răspunde în forță în cazul în care ar fi atacată, potrivit Sky News.

Putin a făcut aceste remarci în timpul unei conferințe de presă la Bișkek, în Kârgâzstan, continuând prin a spune că nu este nevoie ca Rusia să cheme trupe suplimentare pentru a lupta în Ucraina.

El a spus că există 150.000 de luptători recrutați recent care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști în cadrul unei campanii de mobilizare în septembrie și octombrie.

În timp ce Putin a declarat în repetate rânduri că mobilizarea s-a încheiat, Kremlinul a refuzat să anuleze un decret oficial care a ordonat chemările, ceea ce a condus la temeri că ar putea fi anunțat un al doilea val.

Putin a recunoscut că au existat unele probleme în ceea ce privește procurarea de echipamente și haine pentru recruți, dar a declarat că problemele se ameliorează în prezent.

Folosirea arsenalului nuclear ar avea consecințe grave pentru Rusia

Cei mai mulți experți internaționali sunt de părere că folosirea arsenalului nuclear ar avea consecințe grave pentru Rusia. Multe țări occidentale sunt pregătite în cazul unei astfel de catastrofe.

Experții cred că Rusia ar putea folos, în disperare, arme nucleare tactice – mai mici ca încărcătură explozivă decât o armă nucleară strategică – lansată probabil pe o rachetă balistică Iskander cu rază scurtă de acțiune.

Alți aliați ai lui Putin, inclusiv fostul președinte Dmitri Medvedev, au sugerat că Rusia ar putea avea nevoie să recurgă la arme nucleare. Și liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, nu cu mult timp în urmă, că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...