Ultimă oră! Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile. Ce spune DNA

Fosta ministră Sorina Pintea a fost reținută în această dimineață de sâmbătă, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Aceasta urmează să fie prezentată în fața instanței de judecată, la Tribunalul București. Acuzațiile formulate pe numele său sunt unele deosebit de grave, fiind vorba despre acțiuni de corupție.

Ultimă oră! Sorina Pintea, reținută pentru 24 de ore

UPDATE: Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru această perioadă în cazul fostului ministru al Sănătății, sâmbătă. Această este acuzată într-un dosar de corupție, de faptul că a luat mită sumele de 10.000 de euro, dar și 120.000 de lei. Banii ar fi reprezentat un procent de 7% din valoarea unui contract.

Ultimă oră! Sorina Pintea, reținută pentru 24 de ore. DNA a făcut anunțul

Sorina Pintea a fost reținută în dimineața de 29 februarie 2020

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.”, se arată în comunicatul oficial al DNA.

În comunicatul oficial formulat de DNA este specificat că pe numele Sorinei Pintea există date și probe pentru acțiunea de luare de mită. În acestă dimineață, pe numele său a fost formulat un mandat de arestare pentru o perioadă de 24 de ore.

DNA a făcut anunțul

“În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”, mai este arătat în comunicatul procurorilor, potrivit Digi24.

Cine este Sorina Pintea?

Sorina Pintea este fostul ministru al Sănătății, din Guvernul condus de către Viorica Dăncilă. Înainte să facă parte din Executivul social-democrat, aceasta fusese aleasă senator, în 2016, din partea PSD. Pe data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din această funcție și a ales să rămână manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş”, din Baia Mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI