Ultimă oră! Restaurantele și cafenelele se închid din nou. Locurile din România în care se va aplica măsura

Ana Anitoiu 16.09.2020, 15:38
Ultimă oră! Restaurantele și cafenelele se închid din nou. Locurile din România în care se va aplica măsura

Restaurantele și cafenelele se închid din nou, în contextul epidemiei de coronavirus. Locurile din România în care se va aplica această măsură au fost stabilite.

Unde se închid din nou restaurantele și cafenelele, în România

Mai exact, se închid din nou, începând de miercuri, 16 septembrie, restaurantele și cafenelele din 16 localități din județul Arad.

Decizia a fost luată de Comitetul pentru situațiile de urgență. Măsura a fost impusă după ce numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus în mai multe zone din județ a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Astfel conform deciziei luate de Comitetul pentru situațiile de urgență, în 16 localități din județul Arad, restaurantele și cafenelele se închid din nou, începând de astăzi, până pe 22 septembrie, la ora 24.00.

În prezent, în Arad sunt 1.499 de persoane diagnosticate cu COVID-19. În total, au murit 66 de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

Record negativ al numărului de noi cazuri de coronavirus, în România

Record negativ al numărului de noi cazuri de coronavirus, în România

Miercuri, 16 septembrie, în România s-a înregistrat un record negativ al numărului de noi cazuri de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese, în numai 24 de ore.

S-ar putea înregistra o nouă creştere a numărului de noi cazuri de coronavirus în România, începând cu data de 1 octombrie, în urma începerii noului an şcolar şi după organizarea alegerilor locale.

Deocamdată, numărul mare de noi cazuri de coronavirus ce a fost raportat, în România, ar fi pus pe seama măsurilor de relaxare în privința restaurantelor ce au început să primească și în interior clienții, de la 1 septembrie.

Astăzi, premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă, că oamenii trebuie să înțeleagă să fie corecți și să respecte măsurile de siguranță, în contextul epidemiei de coronavirus.

Prim-ministrul a precizat că ar fi bucuros ca un vaccin împotriva noului coronavirus să fie disponibil cât mai curând. Însă, până atunci, prim-ministrul a îndemnat românii să poarte măștile de protecție, să se spele cât mai des pe mâini și să se dezinfecteze.

În plus, Ludovic Orban le-a recomandat românilor să evite gesturile de prietenie și afecțiune pe care obișnuiau să le facă, față de persoanele apropiate.

„Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur.

Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălțat, cu toate acestea mă uit și acum pe gazon la pantoful cu toc cui.

Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a spus prim-ministrul.

În total, până astăzi, au murit, în România, 4.285 de persoane care au fost diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...