Ultima oră! Raed Arafat a vorbit despre starea de alertă din România. Se prelungește sau nu?

Stan Filon 11.12.2020, 09:22
Ultima oră! Raed Arafat a vorbit despre starea de alertă din România. Se prelungește sau nu?

Toți românii au așteptat cu sufletul la gură alegerile parlamentare nu doar să vadă cine va conduce țara, dar și pentru a vedea dacă România revine sau nu la starea de urgență, așa cum anunțau mulți politicieni și influenceri. Ei bine, România nu a intrat, momentan, în stare de urgență, dar Raed Arafat a vorbit despre prelungirea stării de alertă.

Raed Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă

Secretarul de Stat în MAI a anunțat că starea de alertă va fi prelungită în România cu alte 30 de zile, din 14 decembrie, și vor rămâne în vigoare, inclusiv în perioada Crăciunului și a Revelionului, aceleași restricții valabile acum.

Printre restricțiile din prezent se numără și carantina pe timp de noapte, a subliniat joi seară secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. El i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion: „Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile”.

Secretarul MAI Raed Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă
Secretarul MAI Raed Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă

Ce trebuie să facem de Sărbători pentru a nu ne infecta

Arafat a precizat că va fi introdusă o singură măsură nouă – vor exista reguli pentru operatorii de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi. ”Organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe. În rest, rămân în vigoare toate măsurile luate în baza deciziei anterioare a CNSU, cu excepția închiderii piețelor”.

Raed Arafat a amintit ce trebuie să facă populația și de Sărbătorile de iarnă pentru a se ține departe de nou virus și pentru care țara să treacă mi ușor peste ”ce va urma”.

”E foarte important ce va face fiecare persoană în familie. Gândiți-vă că nu e în descreștere numărul de cazuri
În București am avut aproape 2.000 de cazuri, 2 zile la rând Fiecare dintre noi să respecte măsurile. Portul măștii, igiena, distanțarea, telemunca. De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma”, a spus secretarul de Stat în MAI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...