ULTIMA ORĂ Liviu Dragnea, scos din penitenciar: unde e dus fostul lider PSD

Alexandru Ioanid 12.09.2019, 12:30
ULTIMA ORĂ Liviu Dragnea, scos din penitenciar: unde e dus fostul lider PSD

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost scos din penitenciar joi, 12 septembrie. Fostul lider al PSD a fost încătușat și scos pe poarta închisorii în duba Poliției.

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost scos din penitenciar, joi, și dus la audieri la Tribunalul București. El va fi audiat ca martor în dosarul lui Valeriu Zgonea, fost șef al Camerei Deputaților.

Acesta din urmă e judecat pentru trafic de influență și se pare că anchetatorii vor la dosar și mărturia lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, scos din penitenciar

Ce face Liviu Dragnea în închisoare
Sursa foto: Andreea Alexandru/Medifax

Din câte se știe, este pentru prima dată când fostul lider al PSD părăsește penitenciarul Rahova.

El va fi audiat ca martor în dosarul în care procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului președinte al Camerei Deputaților pentru trafic de influență.

Valeriu Zgonea e acuzat de fapte pe care le-ar fi comis în perioada 2012-2013.

DNA susține că, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a acestuia.

Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

”La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”
Comunicat DNA

Urmăriți Impact.ro și pe