Ultimă oră! Grecia a anunțat că nu mai permite accesul turiștilor din această țară. Mesajul oficial

Oficialii Greciei transmis un mesaj oficial cât se poate de important, valabil și pentru turiștii români. În contextul perioadei actuale de pandemie, în această țară nu va fi permis accesul unei categorii de persoane. Anunțul e unul care vizează o categorie de persoane ce vor să călătorească în luna iulie din 2020.

Ultimă oră! Grecia a anunțat că nu mai permite accesul turiștilor din această țară

Cu o zi în urmă, guvernul elen a anunțat că nu va permite accesul în Grecia pentru vizitatorii de origine sârbă. Este o decizie luată recent de oficiali și valabilă în perioada 6-15 iulie. Reprezentanții din Grecia au mai stabilit că este o măsură menită să reducă numărul îmbolnăvirilor cu noul virus. Pentru că turismul pare să atingă un nou vârf, pe timp de pandemie, a fost stabilit că vor exista anumite restricții.

Ultimă oră! Grecia a anunțat că nu mai permite accesul turiștilor din această țară. Mesajul oficial

Grecia a anunțat că în perioada 6-15 iulie 2020 vor exista restricții pentru turiști

Tocmai pentru siguranța turiștilor lucrurile se vor desfășura în acest mod până la mijlocul lunii. După această dată calendaristică vor fi luate noi decizii. Turiștii români trebuie să știe că există și pentru ei restricții, dar și reguli de siguranță pe care trebuie să le respecte pe deplin.

Mai mult, cu câteva zile în urmă, și Serbia a anunțat stare de urgență la Belgrad, fiind impuse restricții din pricina cazurilor foarte mari de coronavirus. Din acest motiv, duminică, reprezentanții Greciei au anunțat că nu va mai fi permis accesul în țară a cetățenilor sârbi.

Mesajul oficial

Închiderea granițelor pentru țara din apropierea României este una semnalată după o creștere uriașă a cazurilor de coronavirus din Serbia. Atena a mai declarat că absolut toate călătoriile ce pot fi considerate non-esențiale din Serbia se vor suspenda începând din 6 iulie. Restricțiile includ și punctele de graniță.

În Grecia au existat 3.500 de cazuri semnalate de la început de pandemie, numărul îmbolnăvirilor fiind drastic redus prin măsuri suplimentare.

„Guvernul, în coordonare cu autorităţile relevante, analizează şi evaluează constant datele, pentru a deschide graniţele vizitatorilor străini, fără a compromite sănătatea publică”, a susținut un purtător de cuvânt al guvernului Greciei, potrivit Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI