Ultima oră! Diego Maradona a murit, la două săptămâni după ce a fost eliberat din spital. Presa internațională a scris cum s-a întâmplat tragedia

Ana Anitoiu 25.11.2020, 18:45
Ultima oră! Diego Maradona a murit, la două săptămâni după ce a fost eliberat din spital. Presa internațională a scris cum s-a întâmplat tragedia

Diego Maradona a murit, la vârsta de 60 de ani, după două săptămâni după ce a fost eliberat din spital, unde a fost operat, pentru a-i fi înlăturat un cheag de sânge pe care îl avea în creier.

De ce a murit Diego Maradona

Diego Maradona, unul dintre sportivii care vor rămâne în istoria fotbalului mondial, a suferit un infarct, în locuința lui din Tigre, potrivit Daily Mail. El a fost externat din spital pe data de 11 noiembrie, la doar opt zile după ce a fost internat pentru operația de urgență pe creier.

”Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, spunea, în urma intervenției chirurgicale, medicul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, aflat la nord de Buenos Aires, unde a fost operat legendarul Maradona.

Avocatul lui Diego Maradona i-a confirmat decesul

Știre despre moartea lui Diego Maradona a fost dată inițial, miercuri, de site-ul de știri argentinian Clarin. Apoi, avocatul fostului mare fotbalist a confirmat vestea tristă. Oameni din întreaga lume au început deja să scrie mesaje de omagiu.

După ce Diego Maradona a fost externat din spital, în urma operației pe creier, avocatul lui, Matias Morlahas a făcut o declarație. El a spus că legenda fotbalului, care a împlinit 60 de ani, pe 30 octombrie, urma să își facă în continuare tratamentul pentru dependența de alcool.

Diego Maradona a murit, la doua saptamani dupa ce a fost eliberat din spital
Diego Maradona

Diego Maradona a fost cât pe ce să moară, în anul 2000

De altfel, de când s-a retras din fotbal, Diego Maradona a ajuns la spital, de câteva ori. În anul 2000, fostul fotbalist de legendă, care a antrenat echipa Gimnasia y Esgrima din țara lui natală, a fost cât pe ce să moară.

Atunci, Diego Maradona a suferit de insuficiență cardiacă, din cauza consumului de cocaină. În urma acelui incident, fostul mare fotbalist argentinian a urmat un program de reabilitare, timp de mai mulți ani.

Ce probleme de sănătate a mai avut Diego Maradona

De asemenea, Diego Maradona, care a fost cunoscut pentru stilul de viață ”sălbatic” pe care l-a ales, după ce a devenit celebru, a suferit o operație de bypass gastric, în anul 2005, pentru a reuși să scadă în greutate.

Apoi, la doi ani după această intervenție chirurgicală, Diego Maradona a mai fost internat în spital, cu o hepatită indusă de alcool. Hepatita alcoolică este o inflamație a ficatului, însoțită de deteriorarea celulelor hepatice. În plus, a fost filmat leșinând, într-o tribună, la ultimul Campionat Mondial din Rusia, în timpul meciului în care Argentina a învins Nigeria.

Diego Maradona a murit, la doua saptamani dupa ce a fost eliberat din spital
Diego Maradona

Ce mesaj incredibil a transmis Diego Maradona, după ce a șocat întreaga lume

În urma incidentului din timpul acelui meci, Diego Maradona a dezvăluit ce s-a întâmplat, dar într-un stil caracteristic. Fostul mare fotbalist a spus atunci că era bine și le-a transmis tuturor ”un pupic”.

“Medicii mi-au zis la pauza ca ar fiu mai bine sa merg acasa. Ma durea gatul tare, dar cum puteam sa plec cand riscam sa fim eliminati de Nigeria? Le-am trimis tuturor un pupic, sunt bine”, a declarat atunci starul argentinian.

Diego Maradona, o carieră de neuitat

Diego Maradona şi-a început cariera fotbalistică în anul 1976, la Argentinos Juniors. Apoi, în anul 1981, el a ajuns la Boca Juniors, pentru ca în sezonul următor să joace în Europa, pentru Barcelona. Argentinianul a mai trecut pe la Napoli, unde a scris istorie, reușind să obțină, printre alte performanțe, și două titluri.

Maradona a mai jucat pentru Sevilla și Newell’s Old Boys. Și-a încheiat cariera la Boca Juniors, în 1997. De-a lungul timpului, a cucerit 10 trofee. Cele mai importante dintre acestea au fost Cupa Mondială (1986) – unde a dat celebrul gol intitulat ”Mâna lui Dumnezeu”,  titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...