Ultimă oră! Decizia judecătorilor în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta

Redacția IMPACT 14.07.2020, 11:18
Ultimă oră! Decizia judecătorilor în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta

Victor Ponta a fost acuzat de-a lungul anilor că ar fi plagiat în teza de doctorat, dar nu au fost suficiente motive pentru ca aceasta să fie retrasă. Recent însă, șeful partidului Pro România a primit o nouă lovitură cu privire la doctoratul său.

Ce s-a descoperit cu teza lui Victor Ponta?

Victor Ponta a obținut în luna iulie 2003, titlul de doctor în drept din partea Universității București, cu teza intitulată „Curtea Penală Internațională”. Așadar, în anul 2012 a fost adusă acuzația de plagiat, care urma să fie analizată de Comisia de Etică a Universității din București și de Facultatea de Drept. Pe data de 29 iunie 2020, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, au decis oficial că Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Potrivit informațiilor, Șeful partidului PRO România a copiat cuvânt cu cuvânt 85 de pagini.

Victor Ponta a fost reclamat și la Parchetul General de plagiat. Așadar, autorii denunțului au precizat că acesta a copiat în lucrarea de doctorat, iar procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că fapta nu ar exista. Totodată, cei trei denunțători au făcut plângere împotriva rezoluției procurorilor de la instanța supremă, iar acum lui Victor Ponta i s-a retras acum diploma de doctorat.

„Furtul intelectual e o gainarie periculoasa pentru societate. Comunitatea juridica e speriata ca maine Ponta le va fura operele. Demnitatea comunitatii juridice trebuie aparata azi printr-o sentinta a inaltei curti”, a spus Mihail Neamțu, denunțător.

Ultimă oră! Decizia judecătorilor în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta
Sursă Foto: proromania.ro

Victor Ponta este „irevocabil plagiator”

Emilia Sercan a confirmat și ea că Victor Ponta a pierdut orice metodă de atac în procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru, prin care acestuia i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Jurnalista confirmat acest lucru printr-o postare pe Facebook, în care afirmă faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Victor Ponta recursul.

„Victor Ponta a pierdut definitiv și irevocabil la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv și irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informațiile despre plagiatul lui în Revista Nature și până ieri, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidența: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016.”, a spus Emilia Sercan.

Urmăriți Impact.ro și pe