Ultimă oră de la LPF! Ce mesaj au primit cluburile din Liga I. Anunțul oficial

Marian Cărăvan 17.07.2020, 15:15

Cele șase cazuri de infectare cu noul virus depistate la Dinamo au pus pe jar fotbalul românesc. Liga Profesionistă de Fotbal a luat atitudine și a transmis tuturor celor 14 cluburi din prima ligă o adresă prin care le cere tuturor să acorde atenție sportită stării de sănătate.

Fotbalul românesc, „faultat” de noul virus

În România a explodat numărul de cazuri de infectare cu noul virus. 799 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Nu au fost ocoliți nici reprezentanții sportului, iar fotbalul este una dintre disciplinele grav afectate. Joi au fost anunțate rezultatele testării fotbaliștilor de la Dinamo. Un adevărat șoc, o veste care a picat ca un trăsnet pentru toată suflarea dinamovistă și pentru tot fotbalul românesc: nu mai puțin de șase fotbaliști ai alb-roșiilor fiind testați pozitiv cu noul virus.

Sunt jucători de bază: Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Vali Lazăr. Toți au fost trimiși în izolare acasă, iar restanța cu Chindia, ce trebuia să se dispute aseară, a fost amânată. Lotul echipei Dinamo se găseşte în acest moment în izolare la cantonamentul din Săftica.

În aceste condiții, Liga Profesionistă de Fotbal a făcut, vineri, un apel către jucătorii din Liga I să îşi limiteze deplasările în afara domiciliului şi a locurilor de antrenament.

Ce au comunicat oficialii LPF

Din cauza faptului că situația generează dificultăți evidente în programarea calendarului competițional, și așa foarte încărcat, LPF cere cluburilor să adopte o conduită de maximă responsabilitate.
În sensul respectării cu strictețe a regulilor de autoizolare a întregului lot de jucători, a staffului tehnic și a tuturor celor implicați direct în viața echipei în aceste zile atât de importante pentru încheierea cu bine a celui mai greu sezon din istoria fotbalului nostru.

„LPF face un apel la conștiința jucătorilor, la luciditate și la realizarea faptului că limitarea deplasării acestora în afara domiciliului și a locurilor de antrenament a devenit o necesitate, în condițiile date.
În această perioadă fierbinte, atât la propriu cât și la figurat, LPF subliniază că respectarea regulilor stabilite de comun acord este echivalentă cu supraviețuirea în condițiile unui timp care a rămas și puțin și, deseori, și plin de provocări neașteptate.
Să le depășim fiind uniți și respectând regulile, respectându-ne profesia fiecare!
Cu gratitudinea faptului că am fost și am rămas o familie, cea a fotbalului de primă ligă, LPF subliniază că grija pentru sănătate e de fapt, grija pentru un viitor în demersul nostru comun”, se arată în comunicatul LPF.

 

Urmăriți Impact.ro și pe