Ultimă oră! Ce se întâmplă cu Guvernul Orban, în urma ședinței cu președintele Iohannis

Redacția IMPACT 27.05.2020, 10:55

Marți, Președintele României i-a chemat de urgență la Vila Lac pe Ludovic Orban și pe mai mulți lideri ai Partidului Național Liberal. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Executivul condus de Ludovic Orban pregătește noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie.

Klaus Iohannis, discurs motivațional pentru liberali

Întâlnirea a avut loc și pe fondul unor tensiuni interne din interiorul grupării liberale, generate de revărsarea unor nemulțumiri venite din partea prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan, dar și din partea unor parlamentari. Potrivit Digi 24, nu au existat discuții despre o posibilă remaniere guvernamentală, despre care mai multe publicații au scris săptămâna trecută.

Liderii PNL nu au adus în discuția de la reuniunea cu Președintele Klaus Iohannis subiectul unei posibile remanieri. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Liderii PNL nu au adus în discuția de la reuniunea cu Președintele Klaus Iohannis subiectul unei posibile remanieri. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Klaus Iohannis și-a adoptat un rol de sfătuitor de această dată și asta pentru că le-a transmis liberalilor mai multe încurajări, chiar și în ciuda mai multor greșeli pe care le-au realizat în această perioadă dificilă pe care toată lumea o traversează. Șeful statului le-a transmis liderilor din PNL că aceste luni în care au fost puși la încercare ar trebui să îi motiveze. Desigur, opoziția a fost adusă în discuție și a fost oferită ca exemplu de „așa nu” către liberali.

Potrivit aceleiași surse, Președintele se declară mulțumit de activitățile gestionate de actualul Executiv. Discuțiile despre remaniere au fost înlocuite cu cele referitoare la cele doua tururi de scrutin pe care Guvernul ia în calcul, cel puțin deocamdată să le organizeze la sfârșitul lunii septembrie sau chiar început de octombrie.

„Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni”

În urma discuțiilor pe care Klaus Iohannis le-a purtat cu liberalii, Florin Roman, deputatul PNL a ținut să clarifice câteva aspecte, pe care le-a transmis pe pagina sa de Facebook.

„Chiar așa?

Fac aceasta postare pentru ca membrii și simpatizanții PNL sa cunoască adevarul despre întâlnirea dintre presedinte și lideri ai PNL:

PNL a ieșit cu motoarele turate de la aceasta intalnire, cu o echipa puternica, unita și consolidata in jurul lui Ludovic Orban / deci nu a fost nici o intalnire cu cutitele pe masa cum spun unii, e drept ca am servit o cafea și o apa plata!

Nu am discutat nici măcar in trecere despre remaniere, întrucât suntem foarte multumiți de modul in care miniștri liberali au reacționat in aceasta perioada dificila / deci nu pleacă nimeni, nu vine nimeni, iar miniștri își fac datoria cât mai bine omeneste posibil!”, a scris deputatul PNL pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe