Ultimă oră! Anunțul ministrului Educației înainte de începerea școlii. Care este situația unităților de învățământ din țară

Elena Avramescu 13.09.2020, 20:51
Ultimă oră! Anunțul ministrului Educației înainte de începerea școlii. Care este situația unităților de învățământ din țară

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit dumincă , în cadrul unei conferințe de presă, anunțând că în acest moment sunt 11 judeţe din ţară unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, astfel că ele îşi pot desfăşura activitatea în scenariul galben sau verde.

Anunțul ministrului Educației, înaintea de începerea școlii

Monica Anisie a declarat că sunt 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu. În plus, a mai afirmat că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice se află în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online iar 91 de cadre didactice au intrat în concediu medical.  

„Am avut o videoconferinţă cu inspectorii generali şcolari. Aş vrea să vă spun că sunt 11 judeţe în care nu avem nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui. În aceste judeţe activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul verde sau galben. De asemenea, în conformitate cu deciziile luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă sau comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă avem următoarea situaţie: 12.423 unităţi care funcţionează în verde, 4.915 unităţi în scenariul galben şi 262 de unităţi în scenariul roşu.

Trebuie să precizez faptul că la acest moment, în conformitate cu ceea a transmis fiecare inspectorat şcolar vă pot spune că există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină şi care doresc să îşi desfăşoare activitatea în sistem online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical” a spus Monica Anisie.

Anuntul ministrului Educatiei, inaintea de inceperea scolii
Anuntul ministrului Educatiei, inaintea de inceperea scolii

Monica Anisie, despre situația actuală a școlilor din București

Monica Anisie a declarat că, în București, nu există momentan nicio unitate de învăţământ în scenariul verde, ci doar în scenariul galben. Astfel că sunt 607 unităţi de învăţământ în scenariul galben şi 29 de unităţi de învăţământ în scenariul roşu.

„La acest moment am înţeles că s-a încheiat Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi au transmis către inspectoratul şcolar o anumită statistică, dar pe Bucureşti nu o am defalcată. Nu există nicio unitate de învăţământ pe scenariul verde, pentru că ştiţi că Bucureşti e în scenariul galben. 607 unităţi de învăţământ în scenariul galben şi 29 de unităţi de învăţământ în scenariul roşu, situaţia fiind comunicată înainte ca ei să intre în şedinţă.

Unele dintre unităţile de învăţământ care erau în galben, din motive de infrastructură, vorbim de acele reabilitări începute pe 20 august şi nu sunt finalizate, acele unităţi au solicitat să treacă în scenariul roşu. Acele unităţi, având în vedere că au schelele puse. Voiam să închei să vă spun că nu pot accepta să intre în spaţiul şcolii muncitorii, atât timp cât există copii, profesori care desfăşoară activităţi didactice în şcoală. Prin urmare, s-a luat această decizie să treacă în scenariul roşu.”

Urmăriți Impact.ro și pe