Ultima escrocherie din România. Mulți români care primesc căldură de la Radet sunt în pericol

Ioana Bucur 26.10.2021, 09:25
Ultima escrocherie din România. Mulți români care primesc căldură de la Radet sunt în pericol

Tot mai mulți români sunt vizați de un nou tip de escrocherie. Reprezentanții RADET au reacționat imediat după ce s-a aflat modul în care se fură banii celor care primesc căldură.

Românii care primesc căldură de la RADET, țintele unui nou tip de escrocherie

În timp ce bucureștenii doar visează la momentul în care li se vor încălzi calorifere din case, norocoșii care au căldură au devenit ținta unui nou tip de escrocherie. Modul de operare este unul cât se poate de simplu și foarte eficient.

Oamenii se trezesc la ușă cu indivizi necunoscuți care pretind a fi angajați RADET trimiși să strângă banii pe facturile lunare de la clienți.

Îngrijorați de situația în care s-a ajuns, reprezentanții RADET Constanța au transmis chiar un comunicat de presă în care reamintesc clienților că instituția nu trimite angajați să încaseze bani la domiciliile abonaților și că toate facturile se achită fie prin sistemul bancar fie la cele două casierii din oraș.

„Atenție: RADET Constanța nu trimite angajați cu chitanțier care să facă încasări la domiciliul dvs.! Pentru evitarea fraudelor, vă rugăm să efectuați plățile numai în condițiile prezentate mai sus”, a transmis Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa.

Cine ii va amenda pe romanii care nu isi monteaza repartitoare de caldura
Cine ii va amenda pe romanii care nu isi monteaza repartitoare de caldura

Escrocherii în numele Poliției Române

În ultimul an, înșelătoriile online au ajuns la un nivel alarmant. Recent, Poliția Română a fost sesizată că mai mulți șoferi au primit e-mail-uri prin care sunt atenționați că au fost sancționați în trafic și trebuie să plătească amenda online.

Adevărații polițiști atrag atenția că este vorba de un fals și le cere românilor să nu dea curs unor astfel de solicitări, ci să anunțe imediat la 112.

„Acest e-mail nu este emis de Poliția Română! Este doar un nou tip de înșelăciune! Nu dați curs unor astfel de solicitări și verificați orice foarte bine, înainte de a introduce online datele bancare!”, au scris polițiștii din cadrul IGPR, pe pagina oficială de Facebook.

Și Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a confruntat recent cu o problemă similară. ANAF a anunțat că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu-i aparține.

Cei care primesc e-mailuri de la adresa [email protected] nu trebuie să deschidă mesajul, avertizează ANAF.

Reprezentanții Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală recomandă românilor să nu deschidă și/sau să nu descarce documentul în telefon sau pe un alt dispozitiv. O campanie de phishing pune în pericol datele a milioane de români.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la [email protected]!”, a declarat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...