Uită tot ce ştiai despre prăjeală. Mihaela Bilic spune adevărul despre alimentele prăjite în ulei: „Nu au mai multe calorii”

Andreea Bisinicu, Anca Manolica 20.01.2021, 15:02
Uită tot ce ştiai despre prăjeală. Mihaela Bilic spune adevărul despre alimentele prăjite în ulei: „Nu au mai multe calorii”

Cât îngrașă, de fapt, alimentele prăjite în ulei. Uită tot ce ştiai despre prăjeală. Mihaela Bilic spune adevărul despre alimentele prăjite în ulei. Câte calorii au, de fapt, alimentele pe care le prăjim în tigaie? Nu vorbim de cele care se fac în sucul lor propriu, ci la cele cărora le adăugăm un strop de ulei. Specialiștii în nutriție atrag atenția și spun că nu acesta este motivul pentru care punem kilograme în plus. Cât îngrașă, de fapt, mâncarea gătită?

Cât îngrașă, de fapt, alimentele prăjite în ulei

În orice dietă, cură de slăbire sau detox, specialiștii ne recomandă să nu mâncăm alimente bogate în zahăr, alimente prăjite în ulei sau bogate în calorii. Mihaela Bilic, reputat medic nutriționist, spune că alimentele prăjite în tigaie, cu puțin ulei, nu adaugă atât de multe kilograme în plus precum am crezut până acum. Important este ce alimente alegem să consumăm, înainte de a le găti, întrucât o lingură de ulei conține doar 100 de calorii.

„Nu există țară pe lume în care prăjeala să nu fie pe podium. Cea mai bună metodă de a te îngrăşa este să combini uleiul/prăjeala cu făinoasele. Instinctul nostru este să alegem întotdeauna grăsimea. Fiecare lingură de ulei are 100 de calorii, iar cartofii prăjiţi au 400 de calorii pe sută de grame. Atunci când punem un aliment într-o baie de ulei dacă vorbim despre carne, grăsimea nu intra în produs. Din contră, o parte dintre grăsimile naturale ies. Aşadar, o carne prăjită are mai puţine grăsimi decât atunci când era proaspătă. Cât despre şniţel, pesmetul şi faina absorb uleiul. Atenţie, aşadar, la acest aspect!” a declarat Mihaela Bilic, invitată în cadrul emisiunii Vorbește Lumea de la PRO TV.

Mihaela Bilic a demontat un mit care îi măcina pe români de multă vreme. Expertul în nutriție a mărturisit că alimentele bogate în proteine precum carnea și ouăle nu pot aborbi uleiul, chiar dacă sunt prăjite în baie de ulei. Uleiul va sta doar la suprafața alimentului, așadar se poate îndepărta cu ușurință.

Ciocolata neagra si fructele de padure sunt doar cateva dintre alimentele care vindeca depresia
Ciocolata neagra si fructele de padure sunt doar cateva dintre alimentele care vindeca depresia

Care sunt alimentele care vindecă depresia

Pare a fi o glumă, dar este cât se poate de adevărat. Experții în nutriție, sănătate și boli metabolice arată că există anumite alimente care alungă depresia și ne transmit o stare de fericire. Când suntem stresați, obosiți, supărați, întristați, care este primul lucru la care ne gândim că ne va face să ne simțim mai bine? O vizită la frigider.

De aceea, este foarte important să știm ce produse alimentare să consumăm. Care sunt alimentele care ne dau o stare de fericire, vindecă depresia și ajută la buna funcționare a metabolismului. Acestea sunt ideale pentru a fi servite pe post de gustări, între mese.

  • bananele
  • fructele de pădure
  • merele
  • nucile
  • curmalele
  • somon
  • ciocolată neagră
Urmăriți Impact.ro și pe