Uită de bicarbonatul de sodiu când cureți aceste suprafețe. E o greșeală mare a gospodinelor

Badea Violeta 22.07.2022, 10:36
Uită de bicarbonatul de sodiu când cureți aceste suprafețe. E o greșeală mare a gospodinelor

Sunt puține lucruri pe care bicarbonatul de sodiu nu le poate face. Este bun la gătit, neutralizează mirosurile, împrospătează aerul, poate albi rufele sau poate îndepărta petele de covor. Dar există unele cazuri în care bicarbonatul de sodiu provoacă mai mult rău decât bine. Deși te poate ajuta la majoritatea treburilor din casă, asigură-te că eviți să-l folosești atunci când cureți aceste suprafețe.

Suprafețe care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare atât de bun încât este tentant să vrei să-l folosești pe orice. Și, deși îl poți folosi pentru o mulțime de lucruri, nu-l poți folosi chiar pe orice suprafață.

Este abraziv, ceea ce înseamnă că trebuie să ai mare grijă cu suprafețele care sunt ușor sigilate sau care au un finisaj care poate fi uzat, la fel cum ar trebui să ai mare grijă dacă ai freca prea tare cu un burete din sârmă.

Mai mult, unele metale sunt mai reactive decât altele, așa că bicarbonatul de sodiu poate provoca decolorări. Deși nu strică în totalitate metalul, îl face cu siguranță inestetic.

Un alt lucru la care trebuie să ai grijă cu bicarbonatul de sodiu este combinarea acestuia cu ceva acid, cum ar fi oțetul sau sucul de lămâie. Pe măsură ce substanțele chimice se combină cu acea efervescență satisfăcătoare, ele formează un gaz.

Dacă le amesteci într-un recipient sigilat, cum ar fi o sticlă de sifon, ar putea exploda și te-ar putea răni. Acestea fiind spuse, hai să aflăm care sunt suprafețele care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu:

Efectul neașteptat după ce o gospodină a presărat bicarbonat de sodiu peste mop
Nu curata aceste suprafete cu bicarbonat de sodiu
  • Aluminiu

Deși poți curăța multe suprafețe metalice cu bicarbonat de sodiu, ai grijă dacă cureți vasele de aluminiu. Dacă îl folosești rapid și îl clătești, s-ar putea să fie totul în regulă, dar dacă lași un amestec de bicarbonat de sodiu să stea pe suprafață prea mult timp, aluminiul ar putea oxida.

  • Argint vechi

Deși utilizarea bicarbonatului de sodiu și a foliei de aluminiu poate îndepărta rapid pătarea de pe argintărie, unii comercianți spun că nu este indicat să o folosești pe argintul vechi, deoarece poate fi prea abraziv și poate distruge finisajul.

  • Obiecte placate cu aur

Este puțin probabil ca multe dintre piesele tale de servire să fie placate cu aur de 24k, cel mai probabil este alamă sau un aliaj de aur, dar dacă ai porțelanuri de nuntă cu margine aurită sau piese de servire cu accente de aur adevărat, ai grijă cu bicarbonatul de sodiu. Deoarece aurul este un metal moale, se zgârie ușor chiar și cu un abraziv ușor precum bicarbonatul de sodiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...