UEFA, reuniune de urgență după ce Rusia și-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului European. „Ce se ascunde în spate?”

Sorin Barbu 24.03.2022, 12:10
UEFA, reuniune de urgență după ce Rusia și-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului European. „Ce se ascunde în spate?”

Este din nou agitație în fotbal. Rusia vrea să organizeze Campionatul European din anul 2028 sau cel din anul 2032, iar reprezentanții UEFA se întâlnesc pentru a bloca această candidatură. Solicitarea Federației de la Moscova a fost trimisă la o lună după ce Vladimir Putin a ordonat armatei sale să atace Ucraina, într-un moment în care fotbalul rus este exclus din toate competițiile internaționale.

Rusia vrea să organizeze Campionatul Mondial din anul 2028

Britanicii puseseră șampania la rece. Erau convinși că vor fi desemnați fără emoții gazda Campionatului European din anul 2028. Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului, pentru depunerea dosarelor, erau singurii pretendenți. Pe ultima sută de metri au mai apărut două candidaturi: Italia și, surpriză, Rusia. Ambele țări au spus că sunt disponibile pentru turneul final din anul 2028 sau pentru cel din anul 2032.

Președintele Federației din Rusia este încă membru în Comitetul Executiv UEFA și a explicat inițiativa forului condus de el.

„Trebuie să profităm de șansa de a avea Euro aici, pe stadioanele Mondialului, cu infrastructura dezvoltată atunci”, a declarat Aleksandr Diukov, la televiziunea Match TV.

UEFA, reuniune de urgență pentru a bloca inițiativa Rusiei

Rusia a organizat Campionatul Mondial din anul 2018, iar Sankt Petersburg a fost unul dintre orașele care a găzduit partide de la Campionatul European din anul 2020. Problema este că Rusia a fost exclusă din toate competițiile internaționale, iar acum câteva zile pe stadionul „Lujniki” a fost organizat un concert în care a fost susținută intervenția armată sângeroasă din Ucraina, începută pe data de 24 februarie.

„Este surprinzător că au îndrăzneala să aplice pentru orice eveniment, nu mai vorbesc de un turneu de o asemenea importanță. E atât de ciudat încât te gândești că e ceva ascuns în spate. Încercarea lor va eșua inevitabil”, a declarat David Bernstein, fost președinte al federației britanice.

„Situația este foarte dinamică. Momentan, există un trend negativ, dar s-ar putea schimba pe termen lung. Avem tot ce e nevoie pentru un astfel de eveniment. De ce n-am profita de această posibilitate? Trebuie să folosim orice oportunitate”, a declarat Diukov pentru Daily Telegraph.

Lupescu crede ca Superliga Europei exista de zece ani si se afla sub patronajul UEFA
 

Ziarul mai spune că liderii UEFA se vor întruni de urgență pentru a respinge candidatura Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe