UEFA a deschis o investigaţie după penalty-ul controversat din meciul Anglia – Danemarca de la EURO 2020. Imaginile surprinse de fotografi

Andrei Cezar 08.07.2021, 18:05
UEFA a deschis o investigaţie după penalty-ul controversat din meciul Anglia – Danemarca de la EURO 2020. Imaginile surprinse de fotografi

A fost sau nu penalty? Aceasta este întrebarea care îi macină acum pe toți iubitorii fotbalului, după semifinala Campionatului European disputată miercuri între Anglia și Danemarca. În urma studierii imaginilor controversatului moment, UEFA a deschis o anchetă.

UEFA a demarat o investigaţie după penalty-ul controversat din meciul Anglia – Danemarca

Selcționata Albionului a învins Danemarca (2-1) în semifinale după un penalty controversat, acordat în minutul 104 de arbitrul Danny Makkelie, la un contact foarte ușor dintre Mahle și Sterling. Înainte cu doar câteva momente, s-a petrecut un alt incident dubios. În spațiul de joc din colțul terenului se aflau două mingi, iar în aceste condiții centralul ar fi trebuit să oprească jocul.

„Suntem foarte dezamăgiți. Penalty-ul, în sine, pur și simplu nu-l văd. E foarte clar că Raheem Sterling își agață piciorul și cade. Cu cinci secunde înainte, el aleargă pe lângă o a doua minge care este în teren. I-am spus celui de-al patrulea oficial (n.r.- Ovidiu Hațegan). Trebuia să oprească jocul. Una e să pierzi un meci, dar alta e să-l pierzi în acest mod. E foarte enervant și e păcat pentru băieți.”, a declarat selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand după meci.

De altfel, și foști mari fotbaliști ai Angliei recunosc faptul că arbitrul a dictat în mod eronat lovitura de la 11 metri. Unul dintre ei este chiar fostul fundaș al lui Manchester United, Garry Neville: ”Nu este penalty nici într-un milion de ani, dar nu îmi pasă.”

Și asta nu e tot. UEFA a deschis o procedură disciplinară în care forul fotbalistic european va ancheta trei incidente distincte. Unul dintre ele se referă la faptul că un suporter britanic a pus un fascicul laser verde pe fața portarului danez Kasper Schmeichel, în timpul executării loviturii de la 11 metri de către Harry Kane. Portarul danez a apărat șutul britanicului, însă acesta din urmă a recuperat mingea și a înscris.

UEFA deschide ancheta disciplinara dupa penalty-ul controversat acordat Angliei
UEFA deschide ancheta disciplinara dupa penalty-ul controversat acordat Angliei

Jose Mourinho: ”Nu a fost penalty… Nu înțeleg decizia arbitrului”

În ancheta demarată, corpul de control al fotbalului european mai are în vedere perturbarea atmosferei de către suporterii englezi în timpul intonării imnului Danemarcei și aprinderea de obiecte pirotehnice. Cele trei acuzații vor fi judecate de Comisia UEFA de Control, Etică și Disciplină.

Și Jose Mourinho, antrenor cu mulți ani experiență în Premiere League, ultima dată la Tottenham, consideră că penalty-ul acordat Angliei nu a fost o decizie corectă.

“Nu e niciodată penalty. Cea mai bună echipă a câștigat. Anglia a meritat să câștige. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine n-a fost niciodată penalty. Anglia e o echipă mai bună decât Danemarca. Danezii și-au depășit limitele. Anglia a câștigat pe merit, dar pentru mine nu e niciodată penalty. Cred că la acest nivel, mai ales la acest nivel, o semifinală de EURO, nu înțeleg decizia arbirtului. Cu atât mai puțin faptul că VAR-ul nu a chemat arbitrul să se uite la fază sau că nu a întors decizia. Ca om de fotbal, sunt dezamăgit că acel penalty a fost acordat.”, a declarat dezamăgit Jose Mourinho.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe