UDMR vrea reguli noi pentru șoferi. Ce se va întâmpla cu înmatricularea și înregistrarea vehiculelor

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 22.04.2021, 16:45
UDMR vrea reguli noi pentru șoferi. Ce se va întâmpla cu înmatricularea și înregistrarea vehiculelor

UDMR vrea reguli noi pentru șoferii din România. Doi deputați ai partidului au depus în Parlament un proiect de lege ce prevede o modificare importantă în îmnatricularea și înregistrarea vehiculelor. Ce s-ar putea schimba.

Ce se va întâmpla cu îmnatricularea și înregistrarea vehiculelor

Un proiect de lege depus în Parlament de deputații UDMR Benedek Zakariás şi Bende Sándor ar putea aduce schimbări importante pentru șoferii din România. Dacă va trece, îmnatricularea și înregistrarea vehiculelor s-ar putea simplifica, începând de anul viitor. UDMR vrea ca procesul să se desfășoare doar la sediile Registrului Auto Român (RAR).

„Mulţi proprietari de maşini au declarat că procesul de înmatriculare al vehiculelor este foarte complicat în România. Acest lucru este cauzat de faptul că procedura de înmatriculare are loc în mai multe instituţii, implică multă administraţie, bani şi timp. Am elaborat o propunere legislativă, care vizează crearea unui sistem mai eficient, iar în cazul înmatriculării proprietarii ar trebui să se deplaseze la un singur loc, unde se eliberează toate documentele necesare pentru înmatriculare”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar al UDMR, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii.

Bende Sándor, președintele Comisiei pentru Industrii a Camerei, a explicat că proiectul de lege depus va face în așa fel încât proprietarii să își poată înmatricula vehiculele într-o singură zi și într-un singur loc. Dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă iniţiată de către UDMR, aceasta va intra în vigoare începând cu anul viitor.

„Propunerea dispune ca înmatricularea vehiculelor să se desfăşoare numai la sediile Registrul Auto Român (RAR). Momentan, programările trebuie făcute în două locuri, iar pentru a demara procedura de înmatriculare simplificată dorim să consolidăm acest sistem pentru a putea rezolva înmatricularea vehiculelor într-o zi şi într-un singur loc”, a precizat Bende Sándor.

Reguli noi pentru îmnatricularea și înregistrarea vehiculelor
Procedura de îmnatriculare și înregistrare a vehiculelor s-ar putea simplifica

Kelemen Hunor se „bucură” că guvernarea continuă în formula PNL-USR-PLUS-UDMR

După două zile de negocieri și dezbateri, criza politică iscată de demiterea lui Vlad Voiculescu a ajuns la final. La finalul discuțiilor, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este mulțumit că s-a ajuns la un consens ce va permite continuarea guvernării. El a menţionat că actul adiţional nu aduce adăugiri la programul de guvernare şi că îl el nu se regăsesc lucruri „extraordinare, extravagante”.

„Armonizarea în coaliţie necesită răbdare, necesită echilibru şi empatie. Nu este un lucru foarte uşor, nu trebuie să spunem că merge extraordinar de bine în fiecare clipă dar important este că toate partidele din coaliţie sunt conştienţi că dacă împreună ne-am asumat guvernarea este responsabilitatea noastră să mergem înainte şi să căutăm soluţii pentru cetăţeni, pentru comunităţi. Cu acest gând am semnat acest act adiţional”, a declarat Kelemen Hunor.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că actuala coaliție „lucrează în condiții extrem de grele”, dar că, în opinia sa, Guvernul Cîțu face față foarte bine obstacolelor apărute din pricina pandemiei de coronavirus.

„Coaliţia lucrează în condiţii extrem de grele. Nu am avut o astfel de criză pandemică de mai bine de 100 de ani şi trebuie să fim conştienţi de profunzimea acestei crize, care complică toate procedurile administrative. După părerea mea, Coaliţia şi Guvernul Cîţu fac faţă bine aceste perioade, au avut grijă ca economia României să nu se prăbuşească, au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru ca cei bolnavi să fie trataţi, au avut grijă să avem buget pentru anul acesta şi toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare. În paralel, s-a reuşit să se lucreze pe PNRR, care va fi updatat, şi care, cu siguranţă, va aduce un plus semnificativ pe zona de investiţii şi reforme. Deci evaluarea mea, sub linie, este una pozitivă”, a declarat, joi, preşedintele Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe