UDMR e încolțit după derapajele recente. E scandal în fruntea partidelor, liderii cer ieșirea de la guvernare

Badea Violeta 03.12.2022, 21:33
UDMR e încolțit după derapajele recente. E scandal în fruntea partidelor, liderii cer ieșirea de la guvernare

E scandal în coaliție. Trei lideri PNL cer ca UDMR, partid condus de Kelemen Hunor, să iasă de la guvernare. Eugen Pârvulescu (Teleorman), Adrian Cozma (Satu Mare) și Liviu Voiculescu (Olt) sunt nemulțumiți de atitudinea pe care au avut-o cei de la UDMR față de Ziua Națională a României.

Trei lideri PNL cer excluderea UDMR de la guvernare

Ziua Națională a României a provocat un scandal uriaș în coaliție. Trei lideri UDMR critică dur atitudinea pe care au avut-o cei de la UDMR față de această sărbătoare.

Este vorba despre președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele filialei liberale din Teleorman și Liviu Voiculescu, liderul PNL Olt.

Aceștia susțin că liderii UDMR nu au dorit să participe la niciun eveniment legat de sărbătoarea națională a țării noastre, care a avut loc joi, pe data de 1 decembrie.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională.

Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică.

Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea? De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect.

Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă.

Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a transmis vineri, 2 decembrie, Adrian Cozma.

Citește și Scandal între primarul din Baia Mare și filiala locală a UDMR. Cuvinte grele, totul a pornit de la înlăturarea unor steaguri!

Adrian Cozma
Adrian Cozma

„Eu nu am o problemă cu maghiarii, am o problemă cu atitudine sfidătoare a liderilor UDMR”

Adrian Cozma a vorbit şi la Antena 3 CNN despre acest subiect. Liderul PNL a transmis că l-a deranjat foarte tare faptul că niciun reprezentant al UDMR nu a transmis niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. Însă, acesta a ținut să precizeze că nu are nicio problemă cu maghiarii, ci doar cu atitudinea sfidătoare a liderilor lor.

„Faptul că din cei patru miniștri ai Guvernului României, nici unul dintre ei, la cei de la UDMR mă refer, nu au transmis niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru mine acest lucru este inadmisibil.

(…) Eu nu am o problemă cu maghiarii, am o problemă cu atitudine sfidătoare a liderilor UDMR, care nu fac altceva decât să promoveze tot felul de mesaje și fac acțiuni ofensatoare la integritatea României și la toți românii”, a spus Adrian Cozma.

Citește și UDMR reacționează după solicitarea Consiliului Național Secuiesc de amânare a aderării la Schengen. „De 11 ani susținem că România îndeplinește toate criteriile”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...