„Ucraina umilește Rusia pe câmpul de luptă”: Cine face această declarație, sigur îl va înfuria pe Putin

Cătălina Burghelea 18.03.2022, 11:54
„Ucraina umilește Rusia pe câmpul de luptă”: Cine face această declarație, sigur îl va înfuria pe Putin

Vineri este a 23-a zi de război în Ucraina, după invazia lansată de Moscova și anunțată de Vladimir Putin la sfârșitul lunii februarie. Atacurile au forțat peste trei milioane de ucraineni să-și părăsească locuințele, în timp ce mii de oameni au fost uciși sau răniți de bombardamente. Iar pagubele sunt de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Ucraina umilește Federația Rusă

În ciuda conflictelor grele care durează deja de zile bune, Ucraina „umilește” Rusia pe câmpul de luptă și „șterge podeaua cu ea în ceea ce privește opinia mondială”, spune un expert militar britanic.

„Rușii fac aproape toate greșelile tactice pe care le pot face”, a precizat profesorul Michael Clarke, fost director al Royal United Services Institute (RUSI), notează BBC.

Armata rusă este total nepregătită

Invitat la emisiunea Today de la BBC Radio 4, Clarke a făcut câteva remarci cheie despre armata rusă.

„Ele [trupele ruse] arată ca niște forțe complet nepregătite, care nu s-au gândit la cum ar putea arăta o campanie majoră. Ucrainenii stagnează înaintarea Rusiei în toate zonele și chiar operează acum contraatacuri destul de eficiente. Rușii pierd o mulțime de echipamente și trupe”, a spus expertul militar.

Cat de inteligent este, de fapt, Vladimir Putin

Un expert militar britanic a dat o informație prețioasă despre Ucraina

Profesorul Clarke a mai precizat că Ucraina are un sistem de comandă și control al câmpului de luptă „standard”, construit cu ajutorul țărilor NATO din 2014.

Atacul asupra unei fabrici de întreținere a avioanelor din Lviv, din această dimineață (n.r. – vineri, 18 martie) denotă „clar că rușii se îndreaptă spre infrastructura care ține aeronavele ucrainene în aer”, a continuat britanicul.

Bombardarea orașului situat la doar 70 de kilometri de granița cu Polonia este, de asemenea, „o încercare de a speria Occidentul să nu-i ajute pe ucraineni”, adaugă Michael Clarke.

23 de zile de luptă continuă între soldații ruși și ucraineni

În trei săptămâni de război Rusia-Ucraina, pierderile totale ale forțelor ruse se ridică la 14.200 de soldați, 450 de tancuri și 93 de avioane. Anunțul a fost făcut de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețelele sociale.

109 copii au murit

Potrivit presei locale, 109 copii au pierit în conflictul din Ucraina. De asemenea, bombardamentele au afectat peste 439 de unități școlare, dintre care 63 au fost complet distruse. Cele mai afectate au fost în Donețk – 126, Harkov – 77, Mykolaiv – 39, Sumî – 32, Kiev – 41 și Herson – 21.

Procuratura Generală a notat că, joi, 17 martie, în jurul orei 2:00, forțele armate ale Federației Ruse au tras rachete în satul Zolociv, regiunea Harkov. O familie a avut de suferit. Mama a murit pe loc, acoperindu-si fiica de 4 ani. Tatăl și copilul au fost răniți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...