Ucraina anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Zelenski a semnat decretul

Badea Violeta 02.04.2023, 08:56
Ucraina anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Zelenski a semnat decretul

A trecut mai bine de un an de la începerea războiului din Ucraina și se pare că nu se vede un sfârșit, cu toate că Rusia a fost sancţionată de Europa, SUA şi alte economii importante ale lumii. Acum, însă, a venit și anunțul lui Volodimir Zelenski. Iată ce decizie a luat liderul ucrainean!

Rusia, noi sancțiuni din partea Ucrainei

Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă, pe data de 1 martie, un nou pachet de sancțiuni împotriva a circa 650 de persoane acuzate că au sprijinit invazia rusă. Totodată, vizate sunt și sute de companii sau de organizații pentru că „lucrează pentru agresiunea rusă”.

„Toți cei care îi ajută pe teroriști, care lucrează pentru ei, care trimit sau fabrică arme pentru acțiuni teroriste, niciunul dintre ei nu va scăpa nepedepsit.”, a avertizat președintele ucrainean.

„Ei sunt lucrători ai statului agresor, ai industriei sale de armament, sute de companii și colaboratori.”, a mai adăugat liderul Ucrainei.

Potrivit presei internaționale, Volodimir Zelenski îi are în vizor pe directorii unor fabrici de armament şi ai unor instituţii de cercetare militară.

Printre instituţiile afectate sunt ministerul finanţelor de la Moscova şi Consiliul Federaţiei – camera superioară a parlamentului Rusiei, precum şi Gardienii Revoluţiei, forţa militară de elită a Iranului, în contextul bănuielilor că Teheranul le livrează ruşilor drone de tip kamikaze, utilizate în Ucraina.

Citește și Diana Șoșoacă lovește din nou. Proiect de lege în parlament pentru unirea cu Republica Moldova, la pachet cu anexarea unor teritorii din Ucraina!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski l-a sancționat deja pe dictatorul sirian Bashar al-Assad

Volodimir Zelenski nu se joacă. Acesta l-a sancționat deja pe dictatorul sirian Bashar al-Assad pentru susținerea invaziei ruse, într-un decret care stabilește, de asemenea, măsuri restrictive pentru alți membri de rang înalt ai regimului său.

Măsura blochează orice active pe care regimul sirian le-ar putea avea în Ucraina și interzice orice tranzacții comerciale în care ar putea fi implicat, acțiuni care vor fi în vigoare pentru o perioadă de zece ani, după cum a relatat portalul Kiev Independent.

Noul set de sancțiuni îi afectează, însă, și pe alți oficiali sirieni, mai exact pe premierul Hussein Arnoun și pe ministrul de externe Faisal al-Mikdad. Agectate sunt și 141 de entități și 300 de persoane fizice din Siria și Rusia.

Citește și Formula de pace a Ucrainei care poate pune capăt războiului cu Rusia. Anunțul lui Zelenski!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...