Ucraina, acuzată că a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod. Cel puțin o persoană a fost rănită

Elena Avramescu 06.03.2023, 13:31
Ucraina, acuzată că a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod. Cel puțin o persoană a fost rănită

În urmă cu câteva ore s-a aflat că apărarea aeriană locală a doborât trei rachete deasupra regiunii Belgorod din sudul țării, foarte aproape de granița cu Ucraina. Acest incident nefericit a fost semnalat chiar în această dimineață, iar informația provine de la guvernatorul regiunii ruse.

Regiunea rusă Belgorod, atacată de ucraineni

„Sistemul nostru de apărare aeriană a intrat în funcțiune la Novi Oskol. Trei rachete au fost doborâte. Amploarea pagubelor este în curs de clarificare. Există o victimă: un bărbat care a suferit răni de șrapnel la braț. Mai multe fațade de clădiri și linii electrice din mai multe sate din districtul Novooskolski au suferit pagube. Echipele de salvare și serviciile de urgență se află la fața locului”, a scris pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Astfel că autoritățile din Belgorod, care se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, au raportat multiple atacuri încă de când Rusia a început invazia.

În decursul săptămânii trecute, în Belgorod au fost găsite resturile a nu mai puțin de trei vehicule aeriene fără pilot, dintre care unul a lovit fereastra unui apartament dintr-un complex rezidențial, potrivit primarului orașului. Momentan nu au fost raportate persoane rănite în urma incidentului.

Până acum, Kievul nu a comentat imediat informațiile din Belgorod.

Pericolul pândește în aer. Rusia va desfășura sistemul de rachete Sarmat în misiune de luptă în această toamnă
Atac cu rachete

Se pare că Ministerul rus de Externe anticipează atacuri în Crimeea, în special după atacul de săptămâna trecută din regiunea Briansk, pe care Moscova l-a atribuit ucrainenilor.

„Kievul continuă să planifice cucerirea militară a Crimeii și să efectueze atacuri, fără cea mai mică preocupare pentru viețile civililor ruși. Prin furnizarea de arme de înaltă tehnologie Ucrainei, SUA și NATO o transformă în laboratorul lor personal și într-un poligon de testare”, potrivit unei declarație a instituției citate.

Rusia acuză Ucraina de „atac terorist” în regiunea Briansk

În urmă cu câteva zile, Kremlinul a afirmat că Rusia a fost atacată de „teroriști” după ce au apărut rapoarte contradictorii privind schimburi de focuri din regiunile Briansk și Kursk, pe care presa rusă le-a pus pe seama „grupurilor de sabotaj” ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin urma să organizeze vineri o reuniune a Consiliului de Securitate, principalul organism militar de decizie al Rusiei. În plus, Putin a anulat și o călătorie pe care urma să o facă la Stavropol.

„Atacul sabotorilor ucraineni în zona de frontieră a regiunii Bryansk este un atac terorist”, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin.

În plus, liderul de la Kremlin a afirmat că soldații și ofițerii Forțelor Armate ale Federației Ruse își îndeplinesc cu foarte mult curaj datoria, prin protejarea cu succes a Rusiei.

„Ei îi protejează împotriva neonaziştilor şi teroriştilor pe cei care au torturat şi ucis oameni în Donbass timp de opt ani, pe cei care au ucis-o pe Daria Dugina la Moscova, pe cei care astăzi au comis un alt act terorist, o altă crimă, au pătruns în zona de frontieră şi au deschis focul asupra civililor”, a declarat Vladimir Putin.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...