Ucraina acuză Rusia că a distrus o maternitate din orașul Mariupol. Care a fost reacția Moscovei

Beatrice Dumitru 09.03.2022, 19:59
Ucraina acuză Rusia că a distrus o maternitate din orașul Mariupol. Care a fost reacția Moscovei

Mariupol este unul dintre orașele ucrainene cele mai afectate de lupte, iar forțele ruse au atacat în ultimele ore o maternitate, distrugând complet clădirea. Locuitorii din acest oraș spun că nu există mâncare, apă, electricitate sau gaz. Rusia a recaționat după ce trupele sale au fost acuzate că lansează atacuri asupra civililor din Ucraina.

Maternitate distrusă în Mariupol

Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat o maternitate din orașul-port asediat Mariupol, în timpul unui presupus armistițiu pentru încetarea focului, pentru a permite evacuarea a mii de civili. Moscova a spus că va opri focul pentru a permite civililor să fugă din Mariupol și din alte orașe asediate.

Însă Consiliul Municipal al orașului Mariupol a spus că spitalul a fost lovit de mai multe ori, iar Volodimir Zelenski a spus că este vorba despre o „atrocitate”. Cel puțin 17 persoane au fost rănite, printre acestea aflându-se personal medical și femei care urmau să nască, relatează Reuters.

„Lovitură directă a trupelor ruse la maternitate. Oameni, copii sunt sub dărâmături. Atrocitate! Cât de mult va mai fi lumea complice ignorând teroarea?„, a scris el pe Twitter.


Reacția Rusiei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat despre atacurile armatei ruse asupra maternității.

Forțele ruse nu trag asupra țintelor civile”, a spus Dmitri Peskov.

Anterior, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că Rusia a încălcat armistițiul de încetare a focului în jurul portului sudic, care se află între zonele separatiste susținute de ruși din estul Ucrainei și Crimeea, anexată de Moscova Ucrainei în 2014.

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat bombardarea maternității din orașul Mariupol și a mai precizat că guvernul său îl va trage la răspundere pe Vladimir Putin pentru aceste atacuri.

Sunt puține lucruri mai depravate decât țintirea celor vulnerabili și lipsiți de apărare. Vom cere socoteală lui Vladimir Putin pentru crimele sale teribile”, a spus Boris Johnson într-un mesaj pe Twitter.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut, din nou, liderilor occidentali și NATO o zonă interzisă de zbor deasupra țării pentru a opri aeronavele rusești, însă solicitarea lui a fost de fiecare dată respinsă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...