Ucraina a închis granițele cu România. Motivul din spatele deciziei de ultimă oră

Ana Anitoiu 24.11.2022, 15:11
Ucraina a închis granițele cu România. Motivul din spatele deciziei de ultimă oră

Ucraina a închis granițele cu România, joi, conform unui anunț făcut de Serviciul de Stat al Frontierelor. Oficialii de la Kiev au precizat care a fost motivul din spatele acestei decizii.

De ce a închis Ucraina granițele cu România

Potrivit Serviciului de Stat al Frontierelor (SEF) din Ucraina, punctele de trecere a frontierei cu România și Ucraina au fost închise din cauza avariilor la reţeaua energetică a ţării.

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ucraina”, a transmis SEF.

Reactia lui Volodimir Zelenski dupa incheierea referendumurilor de aderare la Rusia. Mesajul pentru Vladimir Putin
Volodimir Zelenski

Pene uriașe de curent în Ucraina. Zelenski, apel la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite

Ucraina se confruntă cu pene uriașe de curent, în multe orașe, după ce forțele armate ale liderului rus Vladimir Putin au lovit, în ultimele zile, ținte din infrastructura energetică a țării. Joi dimineață, 70% dintre locuințele din Kiev nu aveau curent electric. În plus, alimentarea cu apă potabilă era parţială.

În urma atacurilor aeriene asupra infrastructurii civile, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite să acționeze împotriva Rusiei, în contextul în care civilii au fost lăsați în frig și întuneric, la sfârșitul toamnei.

Mai multe rachete ce au fost lansate de Rusia pe teritoriul Ucrainei au ucis 10 persoane, forțând astfel închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

„Astăzi este doar o zi, dar am fost 70 de rachete. Aceasta este formula rusească de teroare. Toate acestea sunt îndreptate împotriva infrastructurii noastre energetice… Spitalele, școlile, transportul, cartierele rezidențiale, toate au avut de suferit”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că liderul rus Vladimir Putin a folosit ca armă iarna pentru a provoca suferințe imense poporului Ucrainei, acesta încercând să „înghețe țara până la supunere”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...