Ucraina a identificat zece soldați ruși acuzați că au comis masacrul de la Bucha. „Știm toate detaliile despre ei” FOTO

Beatrice Dumitru 29.04.2022, 11:00
Ucraina a identificat zece soldați ruși acuzați că au comis masacrul de la Bucha. „Știm toate detaliile despre ei” FOTO

La începutul lunii aprilie, după retragerea trupelor ruse din jurul Kievului, imaginile sângeroase cu sute de civili uciși și aruncați în gropi comune sau lăsați pe străzi în Bucha au îngrozit lumea și au stârnit indignare internațională. Autorițățile de la Kiev au anunțat că au identificat o parte a soldaților care au comis atrocitățile de la Bucha.

Cine a comis ororile de la Bucha

Președintele Volodimir Zelenski a susținut că la Bucha este vorba de un „genocid”, în timp liderii occidentali au cerut investigații pentru crime de război și au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei. Ministerul rus al Apărării a negat responsabilitatea și a spus că „nici măcar un singur localnic nu a suferit de vreo acțiune violentă” la Bucha.

Dar Ucraina a anunțat că a identificat și acuzat zece soldați ruși care au încălcat drepturile omului în perioada în care forțele de la Moscova au ocupat orașul Bucha. Irina Venediktova, procurorul general ucrainean, a declarat că soldații au fost implicați în masacrul de la Bucha unde au ucis și torturat civili neînarmați. Într-o postare pe Facebook, ea a postat numele și fotografiile acestora – doi sergenți, patru caporali și patru soldați.

În timpul ocupației din Bucha, aceștia au luat ostatici civili neînarmați, i-au ucis, i-au ținut fără mâncare și apă și i-au ținut în genunchi, cu mâinile legate și cu ochii acoperiți. Ostaticii au fost batjocoriți și bătuți cu pumnii și cu patul puștii. Au fost bătuți pentru informații despre locația forțelor armate, iar unii au fost torturați fără niciun motiv”, a scris aceasta pe Facebook și preluată de The Independent.

Știm toate detaliile despre ei și despre acțiunile lor. Și îi vom găsi pe toți. Așa cum îi vom găsi pe toți ceilalți bandiți ruși care au ucis și torturat ucrainenii. Care ne-a chinuit poporul. Cine a distrus case și infrastructură civilă în Ucraina”, a afirmat și Volodimir Zelenski, citat de CNN.

Ucraina a identificat zece soldați ruși acuzați că au comis masacrul de la Bucha. „Știm toate detaliile despre ei” FOTO
Cei zece soldați acuzați de Ucraina pentru ororile din Bucha. Sursa foto: Facebook / Irina Venediktova

Peste 8.000 de cazuri de crime de război

Irina Venediktova a spus că toți acești soldați au fost „implicați în tortura oamenilor pașnici” în timpul ocupației de o lună a orașului Bucha, aflat la aproape 30 de kilometri de capitala Kiev. Soldații fac parte din Brigada 64 motorizată de pușcași, o unitate cu sediul în regiunea Kabarovsk din estul îndepărtat al Rusiei și pe care Vladimir Putina a decorat-o pentru „eroism”.

Procurorul ucrainean a declarat unui canal de televiziune german că anchetatorii de la kiev au identificat cel puțin 8.000 de cazuri de crime de război, inclusiv crimă, tortură, crime sexuale, viol și bombardarea infrastructurii civile, de când Vladimir Putin a lansat invazia. Unii dintre soldații implicați în astfel de abuzuri se află acum pe câmpul de lupta din estul Ucrainei

Kremlinul a respins orice acuzație de crime de război și a susținut că imaginile de la Bucha sunt o înscenare a autorităților de la Kiev pentru a pune armata rusă într-o lumină proastă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...