Tudor Chirilă, mesaj dur la adresa medicilor. „Unde au fost după Colectiv?”

Redacția IMPACT 03.04.2020, 15:16
Tudor Chirilă, mesaj dur la adresa medicilor. „Unde au fost după Colectiv?”

Tudor Chirilă a vorbit despre situația cadrelor medicale din România, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus. Ce spune artistul despre medici?

„De ce au tăcut medicii în halate albe?”

Tudor Chirilă aduce critici la adresa medicilor despre care spune că ar fi trebuit să se revolte împotriva autorităților atunci când au semnalat nereguli grave încă de la cazul Colectiv.

„Mă întreb unde au fost medicii în halate albe după «Colectiv»? Când această țară s-a dovedit a fi incompetentă față de sistemul ei sanitar, de ce au tăcut medicii în halate albe? De ce n-au spus că nu există de niciunele? De ce, nici după ce s-a dezvăluit mizeria din spitale, medicii n-au tras la răspundere factorul politic pentru lipsa măsurilor care să-i pună în situația de a putea să-și facă meseria într-un mod decent?”, a spus fostul jurat al emisiunii Vocea României, pe Facebook.

Solistul face un apel către cadrele medicale să vorbească și să spună adevărul cu privire la situația reală care există în spitalele din România, o situația precară în privința materialelor sanitare, ce ar fi trebuit semnalată încă de la cazul incendiului din Clubul Colectiv și până în prezent.

„Fac apel la toate spitalele să spună, în al doisprezecelea ceas, care este adevărul, cât pot face și mai ales ce nu pot face. Asta ca cetățean român, care stă acasă în timp ce mulți alți români stau pe străzi. Se pare că la noi e un pic invers. Când ar trebui să fim pe străzi, stăm în casă, iar când ar trebui să fim în casă, stăm pe străzi”, a mai precizat artistul în vârstă de 45 de ani, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva zile.

Pandemia în cifre

Situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că 3.183 de români au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alte 118 persoane și-au pierdut viața. 281 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19.

Cum arată situația răspândirii coronavirusului în România?
Cum arată situația răspândirii coronavirusului în România?

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe