Tudor Chirilă e putred de bogat. Suma amețitoare pe care a câștigat-o la concerte (Exclusiv)

Ana Anitoiu 27.11.2020, 19:22
Tudor Chirilă e putred de bogat. Suma amețitoare pe care a câștigat-o la concerte (Exclusiv)

Tudor Chirilă e putred de bogat. S-a aflat ce sumă amețitoare a câștigat la concerte, precum și din alte proiecte, precum ”Vocea României”, emisiune a televiziunii Pro TV, la care artistul face parte din juriu.

Câți bani a câștigat Tudor Chirilă, anul trecut. Suma e amețitoare

Conform bilanțului pe anul 2019 pe care Tudor Chirilă l-a depus la Ministerul de Finanțe, pentru firma sa, artistul a câștigat suma de 333.000 de euro, doar din concerte. În plus, a primit 100.000 de euro, onorariul pe sezon, de la Pro TV, pentru participarea ca jurat la ”Vocea României”.

Încasările lui Tudor Chirilă nu s-au oprit aici. Pe parcursul anului 2019, artistul a mai încasat 200.000 de euro, pentru diferite spoturi TV în care a apărut. Printr-o simplă însumare a sumelor de mai sus, rezultă un total de 633.000 de euro, încasări în decursul unui singur an. Adică peste 960 de salarii medii, în România, dintre care un român obișnuit încasează doar 12, într-un an, potrivit redacției Playtech-Impact.

Tudor Chirilă a semnat scrisoarea prin care artiștii cer ajutor de la stat, în contextul pandemiei de coronavirus

Recent, peste 90 de artiști, între care s-a numărat și Tudor Chirilă, au semnat o scrisoare prin care cer ca schema de ajutor de la stat să fie valabilă şi pentru lucrătorii din industria spectacolelor. Alți artiști care și-au așternut semnăturile pe document sunt: Antonia, Smiley, Adda, Loredana, Delia, Carla’s Dreams.

Astfel, mulți internauți i-au acuzat pe artiști că deși încasează au sume uriașe în conturi, mai vor să primească şi bani de la Ministerul Culturii. Tabăra artiștilor s-a apărat, spunând că ajutorul le-ar reveni oamenilor care lucrează în spatele scenei, care acum sunt nevoiți să stea acasă și sunt lăsați fără venituri.

Tudor Chirila e putred de bogat. Suma ametitoare pe care a castigat-o la concerte (Exclusiv)
Tudor Chirila

Tudor Chirilă, reacție la valul de critici iscat de scrisoarea artiștilor către Guvern

Într-o reacție la valul de critici, Tudor Chirilă a scris că nu a inițiat el scrisoarea deschisă, deși i-ar fi plăcut să o facă. El a precizat că documentul ar fi putut include semnăturile mai multor artiști. El a subliniat că se poate întreține în această perioadă, dar alte persoane din industria spectacolului întâmpină dificultăți financiare, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, s-a gândit că acestea merită susținute.

”Detractorii nu se gândesc însă că Vama, de exemplu, nu înseamnă doar Tudor Chirilă, ci un grup de 10 oameni cu dificultăți financiare considerabile afectați de lipsa posibilității de a performa în profesiile lor. Vama, ca multe alte trupe sau entități, înseamnă tehnicieni și instrumentiști, profesioniști ai industriei de spectacol. Acum, liber la hatereală”, a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Ce se precizează în scrisoarea semnată de artiști către Guvern

În scrisoarea deschisă către Guvern, semnată de artiști de renume, se aduce în atenție surprinderea acestora că nu au fost luați în seamă în ceea ce privește schema de ajutor de stat, pentru sectorul cultural.

”Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, arată documentul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...