Trupele ruse pregatesc un atac asupra Kievului. Locul secret in care s-au retras, dezvaluit de un oficial american

Beatrice Dumitru 01.04.2022, 20:30
Trupele ruse pregatesc un atac asupra Kievului. Locul secret in care s-au retras, dezvaluit de un oficial american

Rusia a declanșat invazia din Ucraina cu scopul de a „demilitariza și denazifica țara”, dar după mai bine de o lună de la război nu a reușit să-și atingă obiectivele. Moscova a anunțat că va reduce atacurile asupra orașelor Kiev și Cernihiv, însă un înalt oficial din administrațuia americană a dezvăluit unde pregătessc trupele ruse un nou asalt asupra Capitalei, pe care Vladimir Putin vrea să o cucerească.

Locul unde pregătesc forțele ruse un atac asupra Kievului

După ce timp de cinci săptămâni de război, trupele sale nu a reușit să cucerească niciun oraș ucrainean important, Rusia a anunțat după negocierile pentru pace desfîșurate săptâmâna aceasa la Istanbul că se retrage din jurul Kievului și a orașului Cernihiv și își mută atenția către sud-est, inclusiv pe Mariupol.

Dar, se pare că, forțele ruse s-au retras într-o biserică aflată la nord-vest de Kiev și aici ar pune la punct un nou asalt asupra capitalei Ucrainei, a declarat un înalt oficial al administrației americane. Acesta a precizat că datele se bazează pe informații desecretizate.

Trupele ruse pregătesc un atac asupra Kievului. Locul secret în care s-au retras, dezvăluit de un oficial american
Trupele ruse au distrus mai multe orașe din Ucraina.

„Personalul militar este situat atât pe terenul bisericii, cât și în zona rezidențială înconjurătoare. Credem că armata rusă folosește acest loc ca bază pentru a pregăti atacul asupra Kievului”, a spus oficialul sub rezerva anonimatului, pentru Reuters.

Recep Erdogan, discuție cu Vladimir Putin

Occidentul a primit cu scepticism afirmația Rusei că va reduce atacurile asupra capitalei Kiev și a orașului Cernihiv și susține că forțele ruse au fost forțate să se regrupeze, după ce au suferit pierderi grele din cauza logisticii proaste și a rezistenței puternice a armatei ucrainene.

În ultimele 10 zile, forțele ucrainene au recucerit suburbiile din apropierea Kievului, au înlăturat trupele ruse la Sumî, aflat în est și au respins atacurile forțele ruse care înaintau spre Nikolaev, în sud.

Cele două țări încearcă să pună punct războiului și au avut mai multe runde de discuții. Președintele turc Tayyip Erdogan a cerut Rusiei și Ucrainei să acționeze cu bun simț și să mențină dialogul, într-o convorbire cu Vladimir Putin, potrvit preşedinţiei din Turcia.

Erdogan și Putin au discutat, de asemenea, desre negocierile de pace dintre oficialii ruși și ucraineni de la Istanbul și a afirmat că acestea au fost „pozitive şi constructive”. Președintele turc a mai mai spus că îl va afătui pe Vladimir Putin să vorbească cu Volodimir Zelenski despre Crimeea și Donbas.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...