EXCLUSIV

Trupa Holograf, în pragul desființării? Ce spune Dan Bittman: ”Lumea nu ne mai cheamă la concerte”

Ana Maria Păsat 17.09.2021, 10:27

În timp ce lui Dan Bittman îi merge bine ca artist solo, recent bifând și o cântare la evenimentul monden a anului, nunta Simonei Halep, nu același lucru se poate spune și despre trupa sa, care duce lipsă de spectacole.

Momente grele pentru membrii trupei Holograf, care nu au mai avut o cântare pe onorariul de odinioară de când s-au reluat spectacolele. În timp ce solistul Dan Bittman este solicitat singur la diverse cântări, colegii săi au ajuns să fie ignorați de către organizatorii de evenimente.

Trupa Holograf, cândva una dintre cele mai căutate și cu un tarif ce depășea 10.000 de euro pe show  se află în pragul desființării, iar la mijloc nu sunt conflictele dintre membrii, care reprezintă de obicei principala cauză a destrămării, ci lipsa spectacolelor. Lucru mărturisit chiar de Dan Bittman.

”Din păcate, cu Holograf nu am cântări. Cred că oamenilor le e frică de mine, că sunt conspiraționistul, dușmanul numărul unu al României”, a declarat artistul pentru impact.ro.

Fără difuzări la radio

Mai mult, după pandemie, piesele trupei Holograf nu se mai difuzează nici la radiouri, acolo de unde erau nelipsite. Bittman crede însă că motivul îl constituie tot atitudinea sa din pandemie, când și-a expimat opinia asupra măsurilor de protecție c au fost luate.

”Multe radiouri ne-au cam scos de când am păreri și a ajuns politica și în muzică. De exemplu, cred că Europa FM nu ne mai difuzează, nu știu dacă mai avem vreun cântec în playlist-ul lor. Și nu vreau să polemizez dar îmi place adevărul și am gura spurcată și de aia și spun.

Mai ales că Europa FM, cu ghilimele de rigoare, ne e datoare cu începuturile. Dar e politica postului și eu respect politica oricărui post.. Pe mine mă amuză chestia asta, deși e trist, dar mă amuză cum a ajuns să se schimbe lumea într-un timp foarte scurt. foarte scurt. Și cum, din păcate, politica influențează și muzica”, a mai spus solistul trupei Holograf.

holografii
Holograf

Atuul trupei, prietenia dintre membrii acesteia

Decanul de vârstă al trupei Holograf, Tino Furtună, care e și clăparul formaţiei,mărturisea, recent, pentru impact.ro, că între membrii formații există totodat și o frumoasă relație de prietenie. “Orgoliul şi prostia creează mereu monştri, mai mici sau mai mari, care au darul de a strica prietenia.

Se întâmplă mai peste tot şi nici noi nu am fost scutiţi de anumite ispite. Dar, ceea ce a fost diferit în trupa noastră e faptul că în afara laturei compozistice, a profesiunii de credinţă faţă de muzică, noi am avut şi avem până astăzi un atuu inegalabil: am fost, am rămas, suntem prieteni. Iar asta a contat enorm!

Eu, Edi Petroşel şi Dan Bittman suntem ingineri, de profesie. Edi Petroşel, spre exemplu, a terminat cu media peste zece. Şi asta fiindcă, în acele vremuri apuse, se dădeau şi 50 de sutimi pentru activitatea prestată în domeniul cultural. Eu am fost ceva mai modest, am terminat cu 8,66.

Dan a terminat şi el Construcţii hidrotehnice, iar Mugurel Vrabete vine din tagma arhitecţilor! Nu ştiu cu exactitate cât vom mai cânta. Dar pot să vă spun că o vom face atâta vreme cât vom mai avea inspiraţie şi cât demersul nostru, optimisto-plângăcios, va găsi încă ecou! În plus, cred că-ţi mai trebuie ceva pe lângă talent. Şi un pic de noroc! Iar noi l-am avut!”, declara acesta pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe