Trump nu poate accepta înfrângerea. A postat pe Twitter o înregistrare video cu informaţii false. Este incredibil ce a vrut să dovedească

Iancu Andreea 12.11.2020, 13:25
Trump nu poate accepta înfrângerea. A postat pe Twitter o înregistrare video cu informaţii false. Este incredibil ce a vrut să dovedească

Președintele american aflat încă în exercițiu, Donald Trump, nu poate accepta înfrângerea de la alegerile prezidențiale, după ce a pierdut în fața contracandidatului Joe Biden. Acesta a postat o serie de filmulețe pe rețelele de socializare, printre care o înregistrare video cu informații false.

Donald Trump nu poate accepta înfrângerea în fața lui Joe Biden

Liderul de la Casa Albă continuă seria de acuzații privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Acesta pare că nu poate accepta înfrângerea în fața democratului Biden și încearcă orice tertipuri. El a postat recent o înregistrare video în care se pare că sunt surprinși angajații orașului Los Angeles, California, colectând buletine de vot valide, la o zi după alegeri. Deși a formulat mai multe recursuri în justiție, Donald Trump nu a reușit să dovedească până în prezent neregulile pe care le acuză încă de la deschiderea urnelor. Totuși, cu această secvență video, președintele SUA consideră că a demonstra cele susținute de el.

Clipul a fost partajat de mai mulți susținători ai liderului, potrivit Reuters și prezintă o filmare realizată de o femeie, care pare nedumerită de data la care se adună acele voturi. Deși Donald Trump și-a dorit să demonstreze că procedura are loc după închiderea urnelor de vot, înregistrarea nu este o dovadă clară a fraudării alegerilor.

Înregistrarea video nu constituie o demonstrație de fraudă

Într-o declarație pentru Reuters, grefierul comitatului Los Angeles, Mike Sanchez, a explicat că buletinele de vot sunt valide.

”Toate urnele de vot prin corespondenţă au fost închise şi încuiate la ora (locală) 20.00 în ziua scrutinului. Buletinele de vot din toate urnele din comitat au fost colectate a doua zi”, declară el pentru Reuters.

Așadar, nu există o problemă privind corectitudinea procesului de numărare al voturilor. Totuși, o situație îngrijorătoare apare pe contul de Twitter al lui Donald Trump, unde înregistrarea video a fost repostată de 19.000 de ori. Rețeaua de socializare a semnalat acea postare video după o oră, printr-un mesaj de avertisment, potrivit The Guardian.

Avertismentul includea textul ”Learn how voting by mail is safe and secure” (”Aflaţi cum este sigur şi securizat votul prin corespondenţă”), iar mesajul nu a mai putut fi repostat. De altfel, contul lui Donald Trump s-a mai confruntat cu avertismente privind informațiile false pe care le propagă. Twitter a semnalat aproximativ 40 de mesaje ale liderului de la Casa Albă începând cu ziua alegerilor.

Deși, deocamdată contul președintelui SUA este privilegiat de rețeaua de socializare, după ce Donald Trump va părăsi reședința prezidențială, în ianuarie, mesajele semnalate ar putea fi șterse de pe platformă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...