Trucurile care te ajută să tai legumele și fructele mai repede. Indienii fac asta de sute de ani

Ioana Bucur 16.08.2022, 09:13
Trucurile care te ajută să tai legumele și fructele mai repede. Indienii fac asta de sute de ani

Știm prea bine că unul dintre secretele marilor bucătari este modul în care își pregătesc ingredientele pe care urmează să le folosească în preparate. Dacă vrei și tu să te miști ca un expert și să obții mâncăruri nu doar delicioase, dar și arătoase, nu trebuie decât să urmezi câteva sfaturi. Acestea sunt trucurile care te ajută să tai legumele și fructele mai repede. Tehnicile vin tocmai din India.

Împrumutate de la indieni, acestea sunt trucurile care te ajută să tai legumele și fructele mai repede

Dacă vrei să te poți concentra doar pe amestecul de arome din mâncare, fără alte bătăi de cap, trebuie să te organizezi foarte bine înainte de a începe treaba. Bucătarii indieni au pus la punct mai multe tehnici sau trucuri care te ajută să tai legumele și fructele mai repede. Astfel, nu vei mai pierde timp și energie și, în plus, vei obține mâncăruri nu doar gustoase, ci și bune de pozat înainte de a fi savurate.

Rodie

Oricât de aromate ar fi, mulți renunță să le cumpere și să le folosească pentru că par aproape imposibil de curățat fără să faci dezastru în bucătărie în timp ce le tai. De acum, poți spune adio bătăilor de cap.

Pentru început, se taie rodia în jumătate. Umple apoi pe jumătate un bol cu apă, cufundă jumătățile, cu semințele în lichid, pe rând. Apucă o bucată cu ambele mâini și încearcă să răsucești ușor coaja spre exterior. Pentru a separa semințele de coajă, lovește-o cu o lingură mare. Repetă procesul până când toate semințele s-au desprins, scurge apa și gata!

Trucurile care te ajuta sa tai legumele si fructele mai repede

Ardei gras

Îndepărtează partea superioară și partea inferioară a ardeiului gras și scoate semințele printr-o mișcare circulară în interiorul acestuia. După aceea, îl poți tăia în funcție de preferințe.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Conopidă

Taie conopida în două bucăți apoi îndepărtează tulpina. După aceea, vei observa că buchețelele mari se vor separa imediat și nu va mai trebui să le tai pe fiecare separat.

Verdețuri

Știm prea bine cât de migălos este să adunăm toate verdețurile într-un buchet pentru a le tăia cu cuțitul. O variantă mult mai simplă este să le aduni pe toate într-o grămadă și să le „ataci” cu un feliator de pizza. Vei avea ierburi tocate în mai puțin de un minut.

Ananas

Primele care se vor îndepărta sunt coroana (frunzele verzi) și baza, apoi se curăță coaja. După ce a rămas doar pulpa fructului, poate fi tăiat în orice formă și orice dimensiune.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...