Știm prea bine că unul dintre secretele marilor bucătari este modul în care își pregătesc ingredientele pe care urmează să le folosească în preparate. Dacă vrei și tu să te miști ca un expert și să obții mâncăruri nu doar delicioase, dar și arătoase, nu trebuie decât să urmezi câteva sfaturi. Acestea sunt trucurile care te ajută să tai legumele și fructele mai repede. Tehnicile vin tocmai din India.
Dacă vrei să te poți concentra doar pe amestecul de arome din mâncare, fără alte bătăi de cap, trebuie să te organizezi foarte bine înainte de a începe treaba. Bucătarii indieni au pus la punct mai multe tehnici sau trucuri care te ajută să tai legumele și fructele mai repede. Astfel, nu vei mai pierde timp și energie și, în plus, vei obține mâncăruri nu doar gustoase, ci și bune de pozat înainte de a fi savurate.
Oricât de aromate ar fi, mulți renunță să le cumpere și să le folosească pentru că par aproape imposibil de curățat fără să faci dezastru în bucătărie în timp ce le tai. De acum, poți spune adio bătăilor de cap.
Pentru început, se taie rodia în jumătate. Umple apoi pe jumătate un bol cu apă, cufundă jumătățile, cu semințele în lichid, pe rând. Apucă o bucată cu ambele mâini și încearcă să răsucești ușor coaja spre exterior. Pentru a separa semințele de coajă, lovește-o cu o lingură mare. Repetă procesul până când toate semințele s-au desprins, scurge apa și gata!
Îndepărtează partea superioară și partea inferioară a ardeiului gras și scoate semințele printr-o mișcare circulară în interiorul acestuia. După aceea, îl poți tăia în funcție de preferințe.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Taie conopida în două bucăți apoi îndepărtează tulpina. După aceea, vei observa că buchețelele mari se vor separa imediat și nu va mai trebui să le tai pe fiecare separat.
Știm prea bine cât de migălos este să adunăm toate verdețurile într-un buchet pentru a le tăia cu cuțitul. O variantă mult mai simplă este să le aduni pe toate într-o grămadă și să le „ataci” cu un feliator de pizza. Vei avea ierburi tocate în mai puțin de un minut.
Primele care se vor îndepărta sunt coroana (frunzele verzi) și baza, apoi se curăță coaja. După ce a rămas doar pulpa fructului, poate fi tăiat în orice formă și orice dimensiune.