Trucul simplu și uimitor! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu sub ochi

Redacția IMPACT 14.02.2020, 12:16
Trucul simplu și uimitor! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu sub ochi

Bicarbonatul de sodiu are efecte miraculoase și este benefic în multe situații. Dacă nu dispui de resurse financiare prea mari, bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul tău atât în curățenia zilnică din casă, cât și în tehnicile de înfrumusețare.

Bicarbonatul de sodiu, un ajutor ieftin în cosmetică

În materie de ajutor în înfrumusețare și cosmetică, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit a fi un ingredient ieftin și la îndemână pentru doamne și domnișoare. Fie că dorești să scapi de punctele negre sau să renunți la aspectul lucios al pielii, această substanță se poate dovedi a fi extrem de utilă. Însă cu siguranță nu știai că bicarbonatul e sodiu mai are multe alte întrebuințări, de care poate ne-au tot spus mamele și bunicile noastre.

Un truc grozav care te poate ajuta să scapi de cearcăne sau de pungile inestetice de sub ochi constă în prepareare unei soluții pe bază de bicarbonat. Iată ce trebuie să faci pentru pregătirea acesteia.

Pentru acest procedeu cu bicarbonat de sodiu ai nevoie de:

–  un pahar cu apă fiebinte sau chiar și un ceai dacă preferi, de preferat de plante (mușețel ar fi ideal)

– o lingurăță de bicarbonat de sodiu alimentar

-două discuri demachiante sau tamponașe cu vată medicinală

Ce trebuie să faci mai departe? Amestecă bine bicarbonatu de sodiu în apa fierbinte sau în ceaiul de mușețel, în funcție de cei ai optat. Înmoaie discurile demachiante în soluția obținută și pune-le sub ochi. Pentru a-și face efectul, este bine să le lași să acționeze timp de 10-15 minute. Aruncă-le la gunoi apoi spală-te pe față așa cum faci în mod obișnuit. Aplică apoi puțină cremă hidratantă pe față  și pe ochi și gata!

Pentru efecte scontate, repetă acest procedeu timp de două săptpmâni. Este foarte important să faci acest lucru zilnic pentru a scăpă de pungile inestetice de sub ochi, dar și de cearcăne. Totodată, acest truc cu bicarbonat de sodiu de ajută și să scapi de pielea uscată și bătrânicioasă, căci semnele e oboseală nu se vor mai afla pe chipul tău.

Urmăriți Impact.ro și pe