Trucul simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu pentru călcâie. Rezultate uimitoare

Diana Radu 13.07.2020, 17:10
Trucul simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu pentru călcâie. Rezultate uimitoare

Călcâiele crăpate reprezintă o problemă pentru foarte mulți dintre noi. Ei bine, bicarbonatul de sodiu promite să-ți lase călcâiele fine și hidratate. În plus este un remediu natural pe care-l poți pregăti la tine acasă în doar câteva minute.

Cum să ai călcâie mai fine cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Pentru a avea călcâie moi, fine, fără crăpături și fără piele uscată sau aspră ai nevoie doar de două ingrediente: bicarbonat de sodiu și apă. Într-un lichean cu apă călduță se adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu, după care se pun picioarele la înmuiat timp de cel puțin 15 minute. Pe lângă eliminarea pielii crăpate, bicarbonatul are și proprietăți antiseptice, ceea ce înseamnă că te scapă de mirosul neplăcut.

După ce timpul a expirat poți folosi o piatră ponce pentru a îndepărta porțiunile de piele moartă. După acesta pas se clătește bine cu apă caldă, se usucă și se aplică o cremă hidratantă sau ulei esențial de cocos. Procedeul se repetă de cel puțin trei ori pe săptămână pentru rezultate uimitoare.

bicarbonat de sodiu, truc, calcaie crapate
Cum să ai călcâie mai fine cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

O altă variantă care te poate scăpa de călcâiele crăpate este pasta exfoliantă cu bicarbonat de sodiu și apă. Se amestecă trei părţi de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă și se amestecă până se obține o pastă. Soluția obținută se aplică pe suprafața călcâielor aspre și se insistă. Obțional poți freca o piatră ponce, deoarece pielea moartă se va elimina mai repede iar călcâiele vor rămâne fine.

La final, se clătește cu apă caldă, se usucă cu un prosop și se aplică la fel ca în varianta de mai sus o cremă hidratantă. Pentru rezultate vizibile procedura se repetă tot de trei ori pe săptămână.

În caz că nu știai și încălțămintea este un factor care contribuie la uscarea și crăparea călcâielor, iar printre acestea se numără sandalele și papucii cu talpă aspră, din materiale dure sau textile. Poți opta în schimb pentr încălțări cu talpă flexibilă care conțin spumă, deoarece acestea absorb șocurile și asigură confort piciorului.

Urmăriți Impact.ro și pe