Suntem în plin sezon al cireșelor, așa că ar fi pacăt să nu profităm la maximum de gustul delicios al acestor fructe minunate și atât de îndrăgite de către români și nu numai. Ce ai spune dacă ți-am prezenta o rețetă extraordinară de compot de cireșe aromat. Este extrem de simplu de făcut și ai nevoie de doar trei ingrediente. Iată cum se prepară această butură răcoritoare de care te vei îndrăgosti pe loc!
Nimic nu se compară cu un pahar mare de compot de cireșe aromat, care potolește setea, mai ales în zilele toride de vară. Ușor de făcut și atât de răcoritor. Este atât de gustos, încât vei dori să te bucuri de gustul lui pe tot parcursul anului.
Cei din familia ta se vor îndrăgosti de această băutură minunată obținută din cireșe. Este complet naturală și arată atât de frumos cu culoarea sa roz strălucitoare. Dar cea mai bună parte este că are un gust incredibil de aromat.
Compotul de cireșe este un mare succes la întâlnirile cu prietenii. Respectă pașii de mai jos și cu siguranță îți vei impresiona toți apropiații. Iată de ce ai nevoie pentru a te apuca să o prepari.
Mai întâi de toate, trebuie să cureți cireșele de codițe, apoi trebuie să le speli foarte bine sub jetul rece de apă. Ulterior, lasă fructele timp de o jumătate de oră în apă rece.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]După ce a expirat acest timp, pune cireșele în borcane sterilizate. Atenție! Trebuie să le umpli cam trei sferturi. Mai departe, în fiecare borcan adaugă câte trei sau patru lingurițe de zahăr, în funcție de preferințe.
Acum, toarnă apă și pune capacele. Ia o oală încăpătoare, iar pe fundul ei așterne câteva prosoape de bucătărie. Așează cu grijă borcanele pentru a nu se sparge în timpul preparării. Poți, de asemenea, să așezi între ele și hârtie, astfel încât să te asiguri că acestea nu se vor crăpa.
Toarnă apă în oală, până la nivelul capacelor, şi lasă-le să fiarbă la foc mare, până ce dă în clocot. Ulterior, poți da focul la mic. Așteaptă să mai firabă încă aproximativ 45 de minute. Oprește focul și lasă să se răcească. Totul este gata.
Compotul se poate păstra într-un loc răcoros. Poți păstra un borcan în frigider pentru a pregăti un pahar rapid ori de câte ori ai poftă de o băutură răcoritoare.