Trucul simplu pentru a păstra lalelele și zambilele mai mult timp. Ce trebuie să adaugi în apa din vază

Andrei Simion 01.03.2023, 16:25
Trucul simplu pentru a păstra lalelele și zambilele mai mult timp. Ce trebuie să adaugi în apa din vază

Un truc simplu te ajută să păstrezi lalelele și zambilele pentru mai mult timp. Iată ce trebuie să adaugi în apa din vază. Cel mai probabil ai deja în casă cel puțin unul dintre ingredientele ce îți pot fi de folos.

Ce truc simplu te ajută să păstrezi mai mult timp lalelele și zambilele

Înainte de a pune lalelele în vază, este recomandat să tai cam un centimetru din codițele lor, sub jet de apă. Atenție! Trebuie să faci tăietura oblic, astfel încât să creezi o suprafață cât mai mare de absorbție a apei.

Motivul pentru care este recomandat să tai codițele lalelelor sub jet de apă este acela de a împiedica formarea unor bule de aer pe suprafața de absorbție. Bulele pot împiedica hidratarea corespunzătoare a florilor.

Trucul simplu pentru a pastra lalelele si zambilele mai mult timp. Ce trebuie sa adaugi in apa din vaza
Lalele. Foto: unsplash.com

Ce poți pune în vaza cu apă

Câteva ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja în casă te ajută, de asemenea, să te bucuri mai mult timp de lalele sau de zambile. De exemplu, poți pune o lingură de zahăr la o jumătate de litru de apă.

Totodată, poți pune o jumătate de linguriță de oțet de masă la un litru de apă. Acidul va ajuta lalelele să reziste mai mult. La fel de bine poți folosi puțin suc de lămâie. Aciditatea acestuia împiedică dezvoltarea bacteriilor ce duc la putrezirea tulpinilor.

Altfel, poți folosi o jumătate de tabletă de aspirină sau de cărbune activ la o jumătate de litru de apă. Aceste ingrediente purifică apa și încetinește putrezirea florilor.

Ce semnificație au lalelele, în funcție de culori

Lalelele au semnificații diferite în funcție de culorile lor. De exemplu, cele roșii simbolizează dragostea, iar cele violet sau mov sunt asociate cu „distincția”.

Pe de altă parte, cele albe pot fi oferite în semn de iertare sau prețuire, iar cele galbene simbolizează bucurie, optimism și încredere că totul va fi bine.

Lalelele pestrițe, cu mai multe culori, semnifică „ochi frumoși”. Astfel, cei care cunosc aceste semnificații pot face un compliment discret, fără cuvinte.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe