Trucul simplu care prelungește viața bujorilor din vază. Ce ingredient banal trebuie să pui în apa florilor

Iancu Andreea 15.05.2022, 17:41
Trucul simplu care prelungește viața bujorilor din vază. Ce ingredient banal trebuie să pui în apa florilor

Este sezonul bujorilor, florile care încântă nu doar prin delicatețea lor, ci și prin parfumul pe care îl emană în orice spațiu. Iar data de 15 mai este chiar și desemnată în România ca fiind Ziua bujorului românesc. Cu nuanțele sale spectaculoase și vibrante, de la roșu sângeriu, la roz aprins ori tente palide, bujorul este floarea lunii mai. Dacă și tu te-ai bucurat să îți înfrumusețezi casa cu o vază plină, află care este trucul simplu ce te ajută să prelungești viața lor. Ai nevoie de un simplu ingredient din bucătăria ta.

Ce ingredient simplu prelungește viața bujorilor din vază

Florile ne bucură sufletul și privirea, prin culorile lor și parfumul pe care îl răspândesc. Însă, atunci când așezăm buchetele în vază descoperim că acestea nu au o viață prea lungă și se ofilesc destul de repede. Pentru că ne dorim ca ele să reziste mai multă vreme, îți împărtășim un truc simplu, care are la bază un ingredient obișnuit, dar care face diferența dacă îl adaugi în apa florilor tale.

Dacă vrei ca bujorii pe care i-ai primit în dar să reziste mai mult timp în vază, ține cont de următoarele sfaturi. Pentru a preveni putrezirea prematură a tijelor, obișnuiește-te să schimbi zilnic apa din vasul florilor. De asemenea, poți să le împrospătezi spălând tulpina bujorilor, în special zona care s-a aflat scufundată în apă. Totodată, dacă le mai scurtezi lungimea, creând o nouă tăietură, va ajuta la păstrarea prospețimii lor.

Ce ingredient simplu prelungește viața bujorilor din vază
Trucul ce te ajută să păstrezi bujorii pentru mai mult timp

Cum să ajuți bujorii să se deschidă mai repede. Ce faci dacă par să se ofilească

Bujorii sunt unele dintre florile destul de sensibile, astfel că viața lor nu este prea lungă după ce au fost recoltați. De aceea, mulți aleg să culeagă planta încă din stadiul de boboc. Însă frumusețea lor spectaculoasă se dezvăluie abia când aceștia se deschid. Dacă nu mai ai răbdare până când acest proces se petrece în mod natural, există o metodă care poate forța evoluția florilor. Pentru a stimula deschiderea bobocilor de bujori poți să adaugi o linguriță de zahăr în apa din vază.

De asemenea, apelează la un simplu praf de sare de bucătărie, fiind nevoie de aproximativ 80 de grame de sare la un litru de apă, pentru a păstra apa proaspătă mai mult timp. Totodată, câteva picături de oțet au același efect asupra florilor tale. Pe de altă parte, atunci când observi că bujorii dau primele semne de ofilire, aplică-le un tratament care să le readucă la viață. Umple chiuveta sau cada cu apă rece și scufundă florile pentru câteva minute. Se vor înviora imediat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...