Trucul prin care mașina se încălzește imediat pe timp de iarnă. E simplu și extrem de eficient

Iancu Andreea, Ozana Mazilu 26.11.2021, 13:16
Trucul prin care mașina se încălzește imediat pe timp de iarnă. E simplu și extrem de eficient

Diminețile de iarnă sunt extrem de reci, iar acest fapt se resimte chiar și atunci când alegi adăpostul mașinii. Mulți șoferi se confruntă cu disconfort până când reușesc să încălzească suficient motorul pentru a produce căldură în interiorul vehiculului. Cu toate acestea, poți apela la trucul prin care mașina se încălzește imediat, chiar și pe timp de iarnă, astfel încât să nu mai suferi din pricina frigului. Vei observa că aerul din habitaclu va fi mai plăcut în scurt timp.

Cum se încălzește rapid mașina pe timp de iarnă. Trucul util pentru toți șoferii

Mulți șoferi se gândesc cu înfrigurare la fiecare dimineață de iarnă în care trebuie să plece cu mașina la drum. Volanul aproape înghețat și aerul rece din interior le provoacă multora disconfort înainte ca aerul cald să se instaleze. În timp ce unii conducători auto aleg să petreacă ceva timp în încercarea de a încălzi motorul pentru a produce căldură, poți apela la trucul simplu prin care mașina se încălzește rapid pe timp de iarnă. Toți șoferii ar trebui să îl cunoască.

Una dintre metodele prin care poți să te bucuri și iarna de o temperatură plăcută imediat ce te urci în mașină este sistemul numit Webasto. Acesta este un ansamblu auxiliar de încălzire, construit de compania cu același nume, și are rolul de a încălzi rapid motorul și lichidul de răcire. Pentru a beneficia de un astfel de sistem, este ideală programarea pornirii sale în mod automat, printr-o aplicație pe telefonul mobil. Astfel, în mai puțin de 5 minute de la pornire, motorul mașinii, fie că funcționează cu motorină fie cu benzină, poate ajunge la temperatura optimă de funcționare.

Cum se încălzește mașina pe timp de iarnă
Cum să dezgheți mașina rapid pe timp de iarnă

Cum funcționează sistemul Webasto

Sistemul de încălzire auxiliară se bazează pe un principiu destul de simplu. Acesta folosește combustibil din rezervorul mașinii, care este aprins într-o cameră etanșă și bine izolată. Apoi, antigelul este încălzit și trecut prin radiatorul aerotermei. Astfel, aerul din interiorul mașinii se va încălzi mai repede decât în mod obișnuit. De asemenea, sistemul Webasto este util pentru că reduce din uzura motorului de vreme ce nu vei mai pleca cu motorul rece, de multe ori imediat după pornire.

Sfaturi pentru a încălzi rapid interiorul mașinii în diminețile geroase

Dacă nu consideri potrivit pentru tine sistemul Webasto, poți apela la câteva trucuri prin care să încălzești mai repede mașina. În primul rând, după ce ai pornit motorul, apasă butonul de recirculare a aerului. Astfel, instalația de climatizare va utiliza doar aerul din habitaclu și nu va mai folosit aerul rece de afară. Așa se va încălzi mai repede. Cu toate acestea, după ce ai încălzit interiorul, oprește recircularea pentru că geamurile mașinii vor începe să se aburească la interior.

Ulterior, este nevoie să pornești aerul condiționat, setat pe căldură maximă. Sistemul de climatizare va tura motorul mai mult și se va încălzi mai repede. De asemenea, în același timp, pornește și sistemul de dezghețare al geamurilor. Multe dintre modelele de mașini reușesc astfel să ofere aer cald înainte ca acesta să ajungă prin spațiile de ventilație. Totodată, este important să elimini gheața sau zăpada dispusă la exteriorul mașinii, înainte ca aerul cald din interior să o topească.

În lipsa unor soluții speciale pentru degivrare, folosește o racletă. De asemenea, este important să te asiguri încă dinainte ca sezonul rece să se instaleze că totul funcționează în limite normale pentru sistemul tău de încălzire. Nivelul antigelului este esențial, la fel ca verificarea conductelor fisurate sau funcționarea corectă a termostatului mașinii.

Urmăriți Impact.ro și pe