Trucul prin care hainele se usucă repede iarna. Prea puține gospodine îl folosesc

Stan Filon 28.09.2022, 12:02
Trucul prin care hainele se usucă repede iarna. Prea puține gospodine îl folosesc

Gospodinele trebuie să știe cât mai multe trucuri prin care să usuce hainele iarna. Așa cum spunea fostul primar al Capitalei, Traian Băsescu, „iarna nu e ca vara”, iar această vorbă de duh devenită celebră nici că se putea aplica mai bine decât în cazul uscării rufelor. Vara, uscarea hainelor este o joacă de copii, pe când iarna situația stă cu totul diferit. Doar gospodinele adevărate pot duce sarcina la capăt foarte eficient și în timp rapid, folosind trucurile pe care vi le prezentăm în rândurile de mai jos.

Trucul prin care hainele se usucă repede iarna

Vara a trecut, iar gospodinele se gândesc cu groază că vine anotimpul rece, când uscarea hainelor nu mai reprezintă nicio plăcere. Fie că locuiesc la curte sau la bloc, toate gospodinele se confruntă cu probleme atunci când vine ziua când se spală haine. Problema este cum să le usuci pe toate, fără a prinde un miros urât. Mai mult, câteodată chiar avem nevoie de bluza sau cămașa preferată, iar ea încă este la uscat. Ei bine, sunt multe trucuri pentru a usca eficient hainele, chiar și iarna.

În primul rând, trebuie să știți că hainele scoase din mașină trebuie stoarse foarte bine. După ce ne-am asigurat că haina noastră preferată este stoarsă foarte bine, putem apela la o metodă inedită de uscare a ei mult mai repede. Pentru asta, avem nevoie de un prosop mare de baie. Trebuie să fie curat și bine uscat și el. Pune cămașa sau bluza în interiorul prosopului, după care strânge bine de tot prosopul pentru a stoarce și mai eficient bluza preferată. Apa din aceasta va ieși și va fi absorbită de prosop, iar bluza ar putea fi purtată destul de repede. Trebuie să o ții după aceea câteva minute la aerisit.

Trucul prin care hainele se usuca repede iarna
Trucul prin care hainele se usuca repede iarna

Atenție să nu deteriorăm țesătura

Dacă dorești să accelerezi uscarea hainelor, îți recomandăm să folosești un uscător de păr. Trebuie să te asiguri că ai adaptat temperatura potrivită pentru ca bluza ta să nu sufere deteriorări. Ai grijă să usuci și pe față și pe dos, pentru a te asigura că nu mai rămâne apă în țesătură.

O altă modalitate de uscare a hainelor este să folosești un fier de călcat. Vei avea nevoie și de un prosop pentru a proteja hainele și pentru a preveni deteriorarea țesăturii sau micșorarea acestora.

Cea mai buna metoda de a usca hainele iarna este însă cea clasică. Trebuie să le lăsăm atârnate la aer curat. Dar cum facem când plouă? Ei bine, le vom întinde în casă, în camera cu cea mai ridicată temperatură. Pot apărea însă probleme din cauza umidității ridicate, așa că te sfătuim să cumperi un dezumificator. Ața scapi de grija apariției mucegaiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...