Trucul pentru cele mai pufoase și gustoase chiftele. Nu vei mai adăuga niciodată ouă

Stan Filon, Coteț Alexandru 25.02.2023, 08:36
Trucul pentru cele mai pufoase și gustoase chiftele. Nu vei mai adăuga niciodată ouă

Toate gospodinele trebuie să știe trucul pentru cele mai pufoase și gustoase chiftele! Acestea vor fi ușoare și delicioase, chiar dacă nu vom mai folosi ou! Vedeți în rândurile de mai jos ce ingredient trebuie să adăugați. Cu siguranță îl aveți deja în bucătărie!

Trucul pentru cele mai pufoase și gustoase chiftele

Cele mai bune chiftele sunt cele pufoase și ușoare, crocante și gustoase. Ei bine, foarte multe gospodine adaugă în compoziție ou, pentru a lega mai bine compoziția, dar noi vă prezentăm o rețetă care nici măcar nu mai necesită ou, iar chiftelele vor fi și mai gustoase.

Printre mâncărurile din bucătărie cărora nu le poți rezista se numără cu siguranță și chiftelele. fie că le servim cu cartofi prăjiți, cu piure sau chiar și cu sos, chiftelele rămân preferate, chiar și în rândul celor mai pretențioși dintre copii.

Trucul pentru cele mai pufoase si gustoase chiftele
Trucul pentru cele mai pufoase si gustoase chiftele

Cu ce putem înlocui ouăle din rețetele noastre

Foarte multe gospodine folosesc ouă, care aduc beneficii concrete organismului. Sunt bogate în vitamine și minerale și oferă un aport consistent de proteine, utile pentru sănătatea musculară și beneficiile nu se limitează doar la bunăstarea fizică.

Motivul pentru care sunt folosite atât de des ouăle în diferite mâncăruri este simplu: ouăle sunt un lipici natural care leagă compoziția pentru chiftele, împiedicând-o să se desfacă în timpul gătirii. În ciuda acestui fapt, la avantaje se adaugă și contraindicații importante. Într-adevăr, ouăle sunt un aliment cu doze mari de colesterol. În plus, pot provoca alergii alimentare la mai multe persoane, în special la copii.

Pentru a prepara chiftele delicioase, trebuie să știm că ouăle nu sunt un element indispensabil pentru succesul preparatului. Există mai multe metode de înlocuire a acestora, iar rezultatul final va fi la fel de apetisant și îmbietor.

Trebuie să știi că există multe alternative la ouă pentru prepararea rețetelor sărate. Poți folosi cartofi, orez fiert sau leguminoase. Dar astăzi vei descoperi un alt ingredient de care nu ai știut până acum:  făina de năut. Această făină de năut este soluția perfectă pentru a face chiftele moi și ușoare ca o pană.

Iată ce trebuie să faci! Adaugă o lingură de făină de năut în compoziția pentru chiftele și adaugă câte două linguri de apă pentru fiecare ou pe care îl înlocuiești. Acțiunea de îngroșare a făinii de năut va îmbunătăți aspectul și textura preparatului final. Poți cumpăra făină de năut gata preparată sau o poți face acasă cu robotul de bucătărie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...