Trucul pentru cea mai gustoasă tobă de porc. Doar bucătarii profesionişti ştiu acest secret

Beatrice Dumitru 08.12.2021, 19:58
Trucul pentru cea mai gustoasă tobă de porc. Doar bucătarii profesionişti ştiu acest secret

Toba de porc este o delicatesă tradițională românească și nu lipsește dintre bucatele preparate pentru masa de Crăciun. Pentru că este un preparat delicat, toba nu se face oricum și e nevoie de ingrediente speciale, cum ar fi organele și urechile, pentru a ieși bună. Însă, trebui să știi că stomacul necesită o atenție deosebită.

Trucul bucătarilor pentru cea mai bună tobă

Toba tradițională este preparată, de obicei, dintr-un stomac de porc care este umplut cu organe, urechi de porc, carne și slănină, la care se adaugă condimente. Dar există un secret pe care îl știu bucătorii pentru ca toba să aibă un gust delicios.

Trucul pentru cea mai gustoasă tobă de porc. Doar bucătarii profesionişti ştiu acest secret
Cum se face cea mai gustoasă tobă de porc.

Cel mai imporatnt este să cureti stomacul de porc de membrana interioară, iar pentru a face acest lucru foarte repede folosește sare grunjoasă. După ce se spală, se lasă o ora în apă cu oțet și ceapă, iar la final se clătește bine. Dacă îl cumperi din măcelării, acesta este gata curățat.

Ingrediente pentru tobă de casă:

  • 2 urechi
  • o limbă
  • 2 rinichi
  • o inimă
  • o bucată de mușchi de porc
  • 250 g slănină cu carne
  • 1 stomac de porc
  • 1/2 kg pulpă de porc
  • foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • piper măcinat

Mod de preparare toba de casă:

Toate organele se pun la fiert timp de o oră, împreună cu mușchiul, slănina și pulpa, cu boabele de piper, foile de dafin și sare după gust. După ce sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Înainte de a le tăia cubulețe mai mari, limba se curăță de pielița albă, iar tot amestecul se pune într-un vas mare, unde se amestecă cu sare și piper măcinat și două polonice cu zeama în care a fiert.

Stomacul de porc se umple cu această compozitie și se coase deschizătura, apoi toba se pune în zeama în care au fiert organele, după ce dă în clocot. Se lasă pe foc 30 minute și, din când în când, se înțeapă cu un ac de cusut mai mare. După ce este gata, toba se pune într-un vas și deasupra ei se așează un fund de lemn și o greutate și se lasă la rece până a doua zi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...