Trucul pentru a menține chiftelele pufoase după ce le prăjești. Doar bucătarii din marile restaurante știu acest secret

Andra Daoud 23.09.2022, 08:03
Trucul pentru a menține chiftelele pufoase după ce le prăjești. Doar bucătarii din marile restaurante știu acest secret

Chiftelele sunt un preparat clasic, pe care gospodinele îl pregătesc frecvent pentru cei dragi. Fie că vorbim despre chiftele pentru aperitiv sau care vor fi servite ca atare, alături de o garnitură la prânz sau cină, toate chiftelele au ceva în comun: sunt bune imediat după ce au fost gătite, iar după ceva timp se usucă. Există însă un truc pentru a le păstra moi și pufoase mai mult timp.

Cum menții chiftelele pufoase după ce le prăjești

Chiftelele sunt genul de preparat culinar gustos și versatil, care poate fi pregătit cu orice ocazie. Fie că le preparăm din carne de porc, de vită sau de pui, este ideal să savurăm chiftelele cât mai proaspete pentru că, cu cât se răcesc și trece mai mult timp de când au fost preparate, cu atât acestea se vor usca și nu vor mai fi pufoase. Sigur că pot fi încălzite, însă nu vor avea agelași gust sau aceeași prospețime și pot deveni și mai uscate, atunci când sunt încălzite la cuptor sau la microunde.

Din fericire, există un truc la îndemâna tuturor gospodinelor, care ajută chiftelele să se mențină proaspete și pufoase timp îndelungat. După ce au fost prăjite sau coapte, dacă nu le savurați imediat, puneți chiftelele la bain marie. Deasupra unui vas cu apă care fierbe pe foc, puneți vasul în care sunt chiftelele și acoperiți. În acest fel, chiftelele se vor menține calde, însă fără să se usuce la suprafață.

O greșeală pe care o fac frecvent gospodinele este să adauge bicarbonat de sodiu în compoziția pentru chiftele. Acesta le va face să aibă o textură cauciucată și să se întărească mult mai repede. Evitați, așadar, să puneți bicarbonat în rețeta de chiftele, indiferent din ce tip de carne le-ați prepara.

Trucul pentru a mentine chiftelele pufoase dupa ce le prajesti. Doar bucatarii din marile restaurante stiu acest secret
Pentru a se mentine proaspete, chiftelele pot fi pastrate la bain-marie

Chiftele din carne de porc, rețetă simplă și rapidă

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 felie de pâine
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 ou
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • boia dulce
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Carnea de porc trebuie să aibă un procent de grăsime de cel puțin 15-20%, astfel încât chiftelele să nu iasă uscate. Puneți carnea tocată într-un bol încăpător, puneți pâinea la înmuiat în lapte, tocați mărunt ceapa și verdeața și adăugați-le pe toate peste carnea tocată.

Adăugați și oul, usturoiul zdrobit și condimentele și amestecați bine totul, cu mâna, până când se omogenizează. Lăsați compoziția pentru chiftele să stea cel puțin o jumătate de oră la frigider.

Formați chiftelele rotunde sau plate, în funcție de preferință. Prăjiți chiftelele în ulei sau puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptor până când s-au rumenit. Dacă le prăjiți în ulei, scoateți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de bucătărie, care să absoarbă excesul de ulei, după care transferați-le într-un vas la bain marie pentru a se menține pufoase, dacă nu le serviți imegiat. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe