Trucul pentru a glazura perfect șunca. Doar așa va avea un gust extraordinar

Elena Avramescu 28.12.2020, 11:00
Trucul pentru a glazura perfect șunca. Doar așa va avea un gust extraordinar

Șunca este printre preferata românilor la mesele festive, cum ar fi cea de la Anul Nou. Astfel că venim în ajutorul vostru cu o rețetă minunată, care nu dă greș niciodată. În plus, este extrem de ușor de preparat. Iată ce trebuie făcut.

Trucul pentru a glazura perfect șunca

Iată cum să glazurezi șunca la cuptor cu suc de portocale, pentru a ieși fragedă și suculentp, perfectă pentru sta la loc de cinste pe masa festivă. Rețetă de șuncă de porc glazurată la cuptor.

Ingrediente

  • 1,5 kg de șuncă de porc cu șorici, prefiartă și afumată
  • 3 linguri de marmeladă de portocale (gem de piersici sau caise)
  • zeama de la o portocală mare
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 30 g de unt
  • o linguriță de cuișoare măcinate
  • coaja rasă de la o portocală
  • 150 ml de apă

Cum să glazurezi șunca la cuptor

Se încălzește cuptorul și se pune pulpă de porc în picioare, pe un grătar pus deasupra unei tăvi. Se toarnă apa în tavă, se acoperă carnea cu o hârtie de copt, pentru a fi închisă emetic și dă la cuptorul încălzit la 160 de grade pentru aproximativ o oră și jumătate.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...