Trucul pentru a adormi imediat. Durează doar 60 de secunde, îl poți încerca oricând

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 28.11.2021, 08:10
Trucul pentru a adormi imediat. Durează doar 60 de secunde, îl poți încerca oricând

Ritmul alert al vieții noastre ne poate pune piedici chiar și în momentele în care se presupune că trebuie să ne relaxăm sau odihnim. Cu siguranță ți s-a întâmplat să treci printr-o perioadă atât de aglomerată încât să îți fie extrem de greu să adormi imediat, deși erai foarte obosit. Pentru că odihna este esențială în buna funcționare a organismului nostru, iată ce poți face pentru a te bucura rapid de un somn odihnitor. Tehnica durează doar 60 de secunde și poate fi aplicată cu ușurință de oricine.

Cum să adormi imediat, chiar și atunci când ești foarte obosit

Stresul cotidian și dorința permanentă de a face cât mai multe lucruri ne pot provoca neplăceri atunci când încercăm să luăm o pauză și să ne odihnim. Chiar dacă resimțim oboseală după o zi plină, de multe ori se întâmplă să fim atât de extenuați încât să ne fie dificil să adormim. Nu e motiv de îngrijorare, acest lucru având loc frecvent în situația multora dintre noi. Pur și simplu rămâi ancorat în problemele de zi cu zi și organismul tău are nevoie de ajutor pentru a adormi imediat.

Se poate întâmpla ca în zilele cele mai aglomerate să descoperi că ajungi la somn și îți ia minute bune să adormi. Dincolo de unele obiceiuri nepotrivite înainte de culcare, care îți alungă somnul și nu te relaxează, există un truc simplu, de respirație, pe care îl poți executa astfel încât să adormi imediat cum te-ai pus în pat. Încearcă să elimini ritualul vizionării programelor preferate la televizor sau urmărirea rețelelor de socializare pe telefon, înainte de culcare și aplică formula simplă pentru relaxarea profundă.

Care este trucul simplu pentru a adormi imediat
Evită stimulii înainte de culcare pentru un somn rapid și odihnitor

Tehnica 4 – 7 – 8

Dacă te confrunți cu insomnii, în special în perioadele tale cele mai tensionate și aglomerate, asigură-te că știi formula 4 – 7 – 8. Aceasta reprezintă un exercițiu de respirație, bazat pe o formulă matematică, ce te va ajuta să intri într-o stare profundă de relaxare astfel încât să te bucuri de un somn odihnitor. Trucul a fost inventat de Andrew Weil, director de Medicină Integrativă și profesor la Universitatea din Arizona.

Practic, formula numerică ajută la îmbunătățirea respirației diafragramatice. Agitația de peste zi se observă în modul în care respiri, care devine mai rapid în perioadele de stres. Acest fapt reprezintă o încercare a corpului de a te pune în mișcare, în ciuda faptului că stai pe loc pentru a te relaxa. Încearcă exercițiul de respirație pentru a reuși să îți liniștești corpul și să îl pregătești pentru etapa în care te vei odihni.

Cum să adormi în 60 de secunde?

1. Așază vârful limbii în spatele dinților frontali superiori, exact acolo unde începe cerul gurii.
2. Închide gura și respiră pe nas timp de aproximativ 4 secunde.
3. Ține-ți respirația și păstrează aerul în plămâni timp de aproximativ 7 secunde.
4. Expiră tot aerul din plămâni timp de aproximativ 8 secunde.

Alte trucuri pentru a adormi repede

Pentru că un somn odihnitor este esențial pentru a-ți desfășura activitățile zilnice, asigură-te că organismul tău primește suficiente ore de relaxare. Dincolo de tehnica menționată anterior, există și alte metode prin care poți să îți liniștești corpul după o zi agitată. Aplică-le în fiecare seară, ca un ritual de culcare și vei observa diferențele.

  • Fă o baie caldă înainte de somn.
  • Bea un ceai cald.
  • Evită stimulii precum statul la televizor, computer sau telefon mobil.
  • Organizează-ți un program clar, întotdeauna la aceeași oră, pentru culcare.
  • Consumă alimente ușoare și băuturi care nu produc stimulare înainte de somn.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...