Trucul genial pentru cel mai bun grătar de 1 Mai. Trebuie doar să pui asta pe carnea de pe grătar și iese perfectă

Badea Violeta 28.04.2022, 12:44
Trucul genial pentru cel mai bun grătar de 1 Mai. Trebuie doar să pui asta pe carnea de pe grătar și iese perfectă

Ne apropiem cu pași repezi de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, petreceri și, mai ales, grătare. Acest obicei culinar este destul de des întâlnit în rândul românilor, iar fiecare dintre ei au propriile secrete pentru prepararea cărnii. Totuși, bucătarii iscusiți le vin în ajutor cu un truc genial pentru a obține cel mai bun grătar. Iată ce trebuie să pui pe carne. Vei fi încântat când vei vedea rezultatele!

Cum să obții cel mai gustos grătar

Românii deja se gândesc la ziua de 1 Mai. Vremea este caldă, pomii au înflorit, iar asta înseamnă un singur lucru: sezonul grătarelor. Să recunoaștem că cei mai mulți dintre români se pricep la prepararea cărnii.

Cu toate acestea, există un truc care le va fi de mare ajutor. Această metodă despre care vom vorbi este mult mai sănătoasă decât utilizarea grăsimii sau a untului.

Nu ai nevoie decât de un singur cub de gheață. Acesta trebuie așezat direct pe carnea pusă pe grătar. În plus, cubul de gheață poate fi folosit și în cazul burgerilor sau al cărnii de vită.

Dar ce se întâmplă, mai exact, dacă pui gheață pe carne? Potrivit lui chef Graham Eliot, aceasta împiedica carnea să se gătească în exces. În plus, gheața va adăuga și puțină umiditate, mai ales cărnii de vită.

Chiar și așa, trebuie să fim foarte atenți atunci când folosim această metodă, pentru că putem da greș. Este important ca fripturile și chiflele de burgeri să fie destul de groase, în funcție de forma și dimensiunea cubului de gheață. De asemenea, chiflele trebuie să fie preparate la o temperatură internă destul de ridicată pentru a ne asigura că gheața se topește.

Sfaturi pentru un gratar perfect
Sfaturi pentru un gratar perfect

Sfaturi pentru un grătar reușit

  • Nu folosi un grătar cu gaz

Există o mulțime de moduri diferite de a face un grătar și anume: căldură directă, căldură indirectă, cu cărbune, cu așchii de lemn. Ei bine, un lucru asupra căruia majoritatea bucătarilor sunt de acord este că un grătar cu gaz nu este cel mai potrivit.

  • Folosește lemn din pomi fructiferi pentru un plus de aromă

Pentru a schimba aroma obișnuită, încearcă să adaugi pe lângă cărbune și câteva așchii de lemn de pomi fructiferi. Acestea au „o aromă blândă și un conținut ridicat de sevă și, în general, au mai puține impurități în ele”, scrie Myron Mixon în cartea sa „Everyday Barbecue”.

  • Focul trebuie să fie mic și lent

Tehnica adecvată pentru a găti grătarul poate fi rezumată în doar câteva cuvinte: „la foc mic și lent”.

  • Nu consuma carnea imediat

După ce ai luat carnea de pe grătar, las-o să stea câteva minute. „Acest lucru sigilează sucurile și împiedică carnea să se usuce”, potrivit lui Mixon.

  • Nu înghesui prea multe bucăți de carne pe grătar

Pe grătar, carnea nu ar trebui să atingă nimic, în afară de suprafața pe care este așezată, bineînțeles. Aceasta trebuie să aibă spațiu în jurul ei pentru ca aerul să circule.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...