Trucul cu folie de aluminiu la care toți trebuie să apelăm iarna. De ce e bine să păstrezi o bucată de staniol în buzunar

Anca Manolica 07.02.2023, 11:47
Trucul cu folie de aluminiu la care toți trebuie să apelăm iarna. De ce e bine să păstrezi o bucată de staniol în buzunar

Cu siguranță, fiecare dintre noi a folosit măcar o dată folia de aluminiu pentru a împacheta mâncarea. Fie pentru a o transporta undeva, fie pentru a o face să reziste mai mult timp, staniolul este un ajutor de nădejde în bucătărie. Însă utilizarea foliei nu se limitează doar la alimente, ci este de mare ajutor și iarna. Iată de ce ar trebui să păstrăm o bucată în buzunar.

Trucul cu folie de aluminiu la care să apelezi iarna

Aluminiul, staniolul sau folia de aluminiu este folosită cu precădere de gospodine ca metodă de protecție a alimentelor care trebuie păstrate în interiorul, dar și în afara frigiderului. Cu toate acestea, ea a depășit de mult sfera bucătăriei, fiind utilizată și în saloanele de înfrumusețare, pentru realizarea șuvițelor sau, pe scară largă, în diverse activități creative.

De mare ajutor este și iarna, iar despre asta vom vorbi în continuare, în rândurile de mai jos. Acest truc îți va permite să rezolvi o problemă neplăcută care apare în timpul iernii. Așadar, hai să vedem de ce ar trebui să porți în buzunar o mică bilă de folie de aluminiu.

La ce te ajută acesta

Cu siguranță, mai ales dacă ești femeie, te confrunți și tu cu următoarea problemă în sezonul de iarnă: să te trezești cu așa-numitul păr electric sau să te „electrocutezi” atunci când atingi persoane sau obiecte. Ei bine, una dintre cele mai rapide și mai simple metode pentru a scăpa de această problemă enervantă este bila de aluminiu din buzunar.

Scapă de părul electrizat cu o bucată de folie de aluminiu
Scapă de părul electrizat cu o bucată de folie de aluminiu

Aerul rece din sezonul de iarnă, combinat cu purtarea hainelor sintetice, duce la crearea acestui fenomen. Este suficient să îți scoți căciula sau eșarfa și părul ți se va ridica. Ei bine, pentru a evita acest efect cauzat de electricitatea statică, va trebui să reduci frecarea care se formează între păr și hainele purtate.

Iar cea mai simplă modalitate este să folosești staniolul, deoarece aluminiul, fiind un material rezistent la apă, lumină și aer, nu este supus alterărilor cauzate de electricitatea statică.

Citește și: Folia de aluminiu ajută la creșterea florilor din casă. Trucul pe care puține gospodine îl mai știu

Așadar, tot ce trebuie să faci este să freci folia de aluminiu peste firele de păr, pe toată lungimea lor, astfel încât toată tensiunea statică să fie descărcată. Și, având în vedere că efectul nu este de lungă durată, durează doar câteva ore, este nevoie să ai în permanență cu tine o bucată de staniol.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...