Trucul cu bicarbonat pentru mașina ta. Este ireal ce se întâmplă dacă pui bicarbonat sub capota mașinii

Cristian Cojocaru 21.11.2020, 18:40
Trucul cu bicarbonat pentru mașina ta. Este ireal ce se întâmplă dacă pui bicarbonat sub capota mașinii

Bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut pentru întrebuințările sale. Acesta nu este numai un ingredient în bucătărie, ci poate fi un aliat al gospodinelor și la curățenia casei. Pe lângă toate astea, există și trucul cu bicarbonat pentru mașina ta.

Trucul cu bicarbonat pentru mașina ta

Praful alb este cunoscut pentru proprietățile sare de curățare. Astfel, acesta poate fi utilizat chiar și la mașină. Trucul cu bicarbonat pentru mașină ajută bateria să fie ca nouă. Astfel, decât să irosiți bani la magazinele cu piese auto, utilizați pulberea pentru a mări durata de viață. Astfel, înainte de a pune în practică acest procedeu, asigurati-vă că mașina este oprită complet. După ce deschideți capota, verificați cu atenție starea bateriei, pentru eventuale fisuri ca acidul sa nu se scurgă. Dacă întâlniți această situație, apelați al un mecanic auto.

Înainte de a începe procesul de curățare, asigurați-vă ca ați deconectat bateria mașinii. Scoateți mai întâi clema negativă, apoi cea pozitivă. Amestecați patru cești de apă împreună cu șase linguri de bicarbonat de sodiu până se omogenizează, devenind o pastă. Aplicați această pastă în locurile în care doriți a fi curățate, iar dacă în urma acestei acțiuni se formează bule și spumă, funcționarea este garantată.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sare de curățare
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sare de curățare

Scurgeri de tip plumb-acid sau nichel-cadmiu  

Aceste tipuri de baterii pot scurge un acid puternic, care poate provoca răni serioase, totodată fiind foarte coroziv, putând afecta chiar metalul. Înainte de a începe procesul, utilizați mănuși de protecție și scut pentru față. După aceea, acoperiți cu bicarbonat de sodiu, până când nu vor mai fi reacții chimice care provoacă spumă. Ulterior, curățați reziduurile rămase cu o pastă din bicarbonat de sodiu amestecat cu apă. În coșul în care ați aruncat bateriile deteriorate, turnați peste, bicarbonat de sodiu pudră.

Pentru scurgerile alcaline, utilizați un acid ușor de uz casnic. Astfel, cu ajutorul unui tampon din bumbac îmbibat cu oțet sau suc de lâmâie, tamponați zona din care are loc scurgerea de bază. După aceea, cu o periuță de dinți, curățați zona în care acidul s-a uscat. Datorită proprietăților sale, apa poate provoca o coroziune, așa că, folosiți un prosop din hârtie pentru a șterge acidul. Acțiunea se poate repeta până când reziduurile au fost eliminate în totalitate. Lăsați apoi la uscat timp de câteva ore.

Bateriile cu litiu pot fi periculoase așa că se recomandă introducerea acestora într-un recipient etans, datorită riscului exploziei. De obicei, un dispozitiv electric expus la scurgerea acidului din baterie, nu este recomandabil a mai fi folosit. Locul în care s-a scurs acidul, poate fi foarte ușor curățat cu apă simplă, potrivit playtech.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe