Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea corectă a fructelor și legumelor. Este super simplu și atât de util

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 01.12.2020, 08:57
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea corectă a fructelor și legumelor. Este super simplu și atât de util

Orice gospodină trebuie să cunoască ce beneficii aduce bicarbonatul de sodiu în casă. De exemplu, spălarea corectă a fructelor și legumelor poate fi realizată cu ajutorul unui truc cu bicarbonat de sodiu. Acesta este, însă, util și în cazul altor treburi casnice.

De ce e necesară spălarea corectă a fructelor și legumelor

Bicarbonatul de sodiu poate fi considerat un adevărat produs miraculos. Acesta este extrem de folositor în gospodărie, fiind utilizat nu doar în prepararea diferitelor rețete de aluaturi, ci și la curățenie. Și cine nu și-ar dori un astfel de ajutor de nădejde la treburile casnice. Totuși, revenind în bucătărie, bicarbonatul de sodiu poate să ne păstreze și sănătoși. Spălarea corectă a fructelor și legumelor este esențială pentru organismul nostru, iar praful alb are capacitatea de a elimina pesticidele.

Se cunoaște faptul că majoritatea fructelor și legumelor sunt pline de pesticide, substanțe ce sunt menite să păstreze mai mult timp produsele, dar care sunt toxice pentru sănătatea umană. Deși mulți s-au îndreptat către alimentele organice, tocmai din acest considerent, trebuie să țineți cont că și acestea pot conțin urme de pesticide. De aceea, o soluție sănătoasă o reprezintă spălarea corectă, prin care se elimină aceste reziduuri toxice, iar bicarbonatul de sodiu o poate face.

Spălarea corectă a fructelor și legumelor se poate face folosind bicarbonat de sodiu
Spălarea corectă a fructelor și legumelor se poate face folosind bicarbonat de sodiu

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru fructe și legume

Secretul unei sănătăți de fier îl reprezintă consumul de fructe și legume. Totuși, acestea pot ascunde substanțe nocive precum pesticidele, chiar în coaja lor. Pentru a scăpa de grijă poți încerca un truc simplu dar eficient, ce are la bază bicarbonatul de sodiu.

Ai nevoie să umpli chiuveta cu apă și să adaugi bicarbonat de sodiu și sare peste fructele și legumele din interior. Timp de 15 minute, alimentele trebuie să rămână la înmuiat în apa în care s-au dizolvat cele două ingrediente și vei obține rezultate uimitoare. Dincolo de murdărie, bicarbonatul și sarea vor ajuta la eliminarea pesticidelor din compoziția fructelor și legumelor.

După cele 15 minute, vei observa că alimentele sunt total schimbate. Odată curățată substanța pesticidă, fructele și legumele sunt sigure pentru consum și au și un alt aspect. Sigur ai observat, de exemplu, luciul pe care îl au unele mere cumpărate din piață sau magazin. Acela este obținut în urma utilizării unei substanțe care ajută la conservarea fructului. Totuși, ea este toxică și trebuie eliminată. Acesta este unul dintre motivele pentru care spălarea fructelor și legumelor este importantă. Însă, după utilizarea trucului cu bicarbonat de sodiu vei descoperi că alimentele sunt gata de consum.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...