Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea rapidă a mobilei. Este extrem de eficient și nu te costă aproape nimic

Stan Filon 29.10.2020, 11:38
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea rapidă a mobilei. Este extrem de eficient și nu te costă aproape nimic

Bicarbonatul de sodiu este un produs minune, testat în nenumărate domenii. De fiecare dată a dat roade. Este folosit în îngrijire personală, face minuni pentru ten și pentru păr, te scapă de coșuri și de punctele negre, în plus îți face bucătăria și baia lună, te scapă de mirsul neplăcut din casă, dar ține departe și insectele de plantele tale preferate, dar și de gospodărie. Acum s-a descoperit că bicarbonatul de sodiu face minuni și pentru mobila ta!

Bicarbonatul de sodiu face minuni și pentru mobilă

O gospodină s-a gândit să amestece bicarbonat de sodiu cu câteva linguri de apă și să-l împrăștie peste un mobilier învechit de trecerea timpului, deoarece soluțiile din comerț nu au reușit să redea strălucirea lemnului. Aceasta era ultima soluție pe care putea să o aplice, deoarece dacă nu reușea, era nevoită să schimbe acel corp de mobilă.

Nu mică i-a fost mirarea ca după câteva minute în care a lăsat pasta din bicarbonat de sodiu și apă să acționeze pe suprafața mobilei respective, aceasta a îndepărtat-o foarte ușor, iar în urmă a rămas o suprafață netedă și întinerită, de parcă ar fi fost altă mobilă.

Bicarbonatul de sodiu curata si mobila
Bicarbonatul de sodiu curata si mobila

Curăță multe suprafețe cu această pastă minune

După ce a șters cu o cârpă curată mobilierul, femeia a observat că lemnul a rămas mult mai curat și că în urmă exista un miros proaspăt. Ce s-a întâmplat, de fapt? Este vorba despre o proprietate a bicarbonatului de sodiu, care te ajută să cureți rapid diverse suprafețe, nu doar cele din lemn. Poți presăra bicarbonat pe canapele și pe fotolii chiar și vei avea parte de un efect de curățare la fel de puternic.

Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu are mai multe întrebuințări, care mai de care. Ajută și la alte treburi casnice, nu doar la curățarea mobilei. De exemplu, poți prepara chiar la tine acasă o soluție pentru a te scăpa de mucegaiul din casă.

Iată de ce ai nevoie:

  • bicarbonat de sodiu
  • apă călduţă
  • săpun lichid sau detergent de vase
  • puţin ulei de citrice
  • mentă sau rozmarin

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele până formezi o pastă, pe care o vei aplica apoi pe suprafețele unde s-a format mucegaiul. Așteaptă câteva minute, apoi șterge cu o hârtie sau o cârpă uscată și curată. Rezultatul te va uimi, deoarece mucegaiul va dispărea și nici nu se va mai forma mult timp de-acum încolo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...