Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună varză murată. Iată cum trebuie să procedezi

Ana Anitoiu 02.11.2020, 14:12
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună varză murată. Iată cum trebuie să procedezi

Un truc cu bicarbonat de sodiu folosit în pregătirea rețetei pentru cea mai bună varză murată garantează un rezultat excelent. Fără floare în butoi și un gust delicios!

Ce truc cu bicarbonat de sodiu se folosește pentru cea mai bună varză murată

Bicarbonat de sodiu împiedică să se formeze floare în butoaiele cu varză murată. Folosit cu simț de răspundere, acest ingredient are un rol esențial pentru un rezultat bun.

Trucul constă în spălarea butoaielor cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Astfel, verzele murate vor arăta perfect și vor fi gata de servit alături de friptură sau în diverse preparate delicioase.

Totuși, o altă măsură de precauție ce trebuie luată atunci când se pune varză la murat este să fi folosit și busuioc. Un alt truc este ca butoaiele cu varză murată să fie păstrate într-un loc cât mai răcoros, pentru ca efortul să nu ajungă să fie în zadar.

Cea mai buna varza murata. Ce truc cu bicarbonat de sodiu trebuie sa fie folosit
Verze puse la murat, intr-un butoi albastru

Rețeta pentru cea mai bună varză murată. Ingrediente și mod de preparare

Ingredientele sunt simple și ușor de găsit, dar este important ca verzele să fie alese cu atenție. Acestea trebuie să fie cât de cât egale, coapte, albe şi să aibă foi subţiri. Foile lovite ori pătate trebuie să fie îndepărtate. Iată ingredientele necesare pentru un butoi de 30 de litri.

  • 15 kg de varză apă
  • Circa 15 l de apă
  • 30 de grame de sare grunjoasă pentru fiecare litru de apă
  • crenguţă de busuioc
  • crenguţă de mărar
  • 2 bucăţi de sfeclă roşie

Primul pas în pregătirea verzelor murate este curățarea butoiului sau butoaielor, cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Apoi, verzele se curăță de primul strat de frunze și de cotoare. După aceea, se curăță și sfecla roșie de coajă. Se taie în patru.

Acum vine rândul saramurii. Se toarnă sarea în apă, într-o oală încăpătoare, și se amestecă până când ingredientul se dizolvă.

Apoi, în butoi, se pun câteva bucăţi de sfeclă, apoi verzele, cu cotoarele scobite în sus. Este recomandat ca acestea să fie aranjate astfel încât printre ele să nu rămână foarte multe goluri. Printre ele, se pun şi beţe de mărar.

În cele din urmă, se adaugă şi busuiocul şi mărarul ce a rămas şi se toarnă încet saramura. Apoi, se pune o greutate peste verze și se înfiletează capacul butoiului. Se lasă două zile.

Apoi, se mai pot adăuga câteva verze, dacă s-a mai făcut loc în butoi. După aceea, se începe pritocirea, cu ajutorul unui furtun. Se scoate aproximativ o jumătate din saramură, după care se toarnă înapoi. Se repetă pritocirea la fiecare două zile, timp de 14 zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...