Trucul cu bicarbonat de sodiu care purifică aerul din casă. Îl vei folosi o dată pe săptămână

Ionuț Vieru 27.11.2022, 13:34
Trucul cu bicarbonat de sodiu care purifică aerul din casă. Îl vei folosi o dată pe săptămână

Bicarbonatul de sodiu nu lipsește niciodată din casele gospodinelor. Este folosit pentru o varietate de lucruri, nu doar la gătit. Știați că îl puteți folosi pentru a purifica aerul din casă? Iată e trebuie să faceți.

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru împrospătarea aerului din casă

Există diverse soluții pe care le cumpărăm din comerț pentru a împrospăta aerul din casă. Ele funcționează, însă nu știm ce conțin exact, iar de multe ori sunt destul de scumpe. Din fericire, puteți face astfel de soluții și acasă, cu doar câteva ingrediente, fără mari bătăi de cap.

În primul rând, vei avea nevoie de 250 ml de apă, câteva picături de ulei esențial și o lingură de bicarbonat de sodiu. Totul se amestecă foarte bine într-un recipient pulverizator și folosește soluția ca și spray de cameră de câte ori ai nevoie.

De asemenea, această compoziție o poți folosi pentru a împrospăta canapelele de material textil, deoarece compoziția nu va afecta materiale. Totodată, poți scăpa de mirosul neplăcut din pantofii de sport sau altă încălțăminte.

O altă combinație pe care o poți face este lămâie cu bicarbonat de sodiu. Experții spun că mirosul de lămâie îți oferă o stare de bine. Vei avea nevoie de 15 picături de ulei esențial de lămâie și 60 de grame de bicarbonat de sodiu.

Întregul amestec se pune într-un borcan, pe care îl sigilăm folosind un elastic și un filtru de cafea. Asta este tot. Acum ai un odorizat de cameră care îți va împrospăta aerul din casă.

Împrospătează-ți casa cu bicarbonat de sodiu
Împrospătează-ți casa cu bicarbonat de sodiu

Odorizant de cameră cu bicarbonat de sodiu

Mai poți folosi bicarbonat de sodiu în combinație cu lavanda, pentru a avea un odorizant de cameră cu adevărat special. Ai nevoie de 25 de picături de ulei esențial de lavandă, 60 de grame de bicarbonat de sodiu și un borcan mic.

Borcanul îl poți lăsa pe noptiera de lângă pat, iar atunci când te-ai săturat de miros, pune capacul borcanului. Îl poți folosi de câte ori dorești. De asemenea, același lucru îl poți face și cu alte arome.

În cazul în care nu vrei să folosești uleiuri esențiale, este bine de știut că un bol de bicarbonat de sodiu poate fi pus în orice parte a casei de unde vine miros neplăcut. Nu contează dacă este baia, un dulap sau locul unde ții coșul de gunoi. Bicarbonatul de sodiu te va scăpa de mirosurile neplăcute.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a scăpa de mirosurile urâte care provin din gurile de scurgere. Va trebui să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu în scurgerea de la chiuvetă, de exemplu, iar apoi adaugă puțin oțet. Va avea loc o reacție chimică, însă nu este nimic de speriat, ci este ceva normal.

Urmăriți Impact.ro și pe