O casă plină de praf îți poate da mari bătăi de cap. Praful poate acoperi suprafața mobilei și a pereților și, oricât de ciudat ar suna, el îți poate afecta și sănătatea. De altfel, praful este adesea cauza principală a alergiilor. El este peste tot, iar cel mai indicat ar fi să-l elimini cu această soluție. În acest fel vei observa că praful nu se va mai depune deloc pe mobilierul tău!
Cel mai bun mod de a scăpa de praf este să îți cureți casa cât mai des posibil. Șterge în mod constant suprafețele și alte locuri în care persistă praful. Cu cât îți păstrezi casa mai curată, cu atât mai puțin praf va persista.
După cum probabil ai observat deja, cele mai multe produse din comerț nu dau rezultatele dorite, însă poți pregăti un antipraf care îți va menține mobilierul curat și strălucitor. Iată cum poți pregăti soluția salvatoare.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, va trebui să amesteci toate ingredientele într-un recipient, apoi toarnă lichidul obținut în sticla cu pulverizator. Stropește pe o carpă din microfibre, apoi șterge tot mobilierul. Astfel vei scăpa de praful nedorit.
Cel mai bun mod de a scăpa de praf este să îți cureți casa cât mai des posibil. Este important, de asemenea, să ștergi în mod constant suprafețele și alte locuri în care persistă praful. Iată și alte sfaturi utile care te vor ajuta să ții praful la distanță:
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Se consideră că este de bun simț să te descalți atunci când intri în casă, dar există și oameni care nu respectă acest lucru. Dacă și-ar da seama că până la 80 la sută din praf intră în casă din cauza pantofilor purtați în aer liber, probabil că și-ar regândi reticența.
Covorașul acela oferă oamenilor posibilitatea de a se ștearge pe picioare înainte de a intra în locuință. Numai această practică va reduce în mod semnificativ cantitatea de praf care se împrăștie în interior. Scutură covorașele sau curăță-le cu un aspirator de mână la fiecare două zile și vei observa o reducere semnificativă a prafului.
Cu siguranță ai auzit de pielea moartă, părul și acarienii care se acumulează în saltea în timp. Aceștia se adună și în lenjeria de pat și în perne.
Este indicat să reduci acest lucru prin aspirarea saltelei în mod regulat și prin spălarea lenjeriei de pat. Asta înseamnă să cureți cearceafurile și fețele de pernă săptămânal, iar salteaua sau husele de plapumă lunar.